Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

Ella Holmegård och Anton Olstam svenska mästare i sprint 2018

fotograf: Niklas Wallner

Torra och dammiga förhållanden bjöd på en fartfylld sprint när Sverigeeliten på mountainbike körde om mästerskapsmedaljerna i XCE. Den lite drygt 900 meter långa banan på Frösön i Östersund utmanade åkarna både tekniskt och fysiskt.

Herrelitens final blev en uppgörelse mellan klubbkompisarna Anton Olstam och Johan Widén från CK Natén. Anton som var riktigt snabb ut ur starten kunde gå upp i ledningen direkt för att sedan kontrollerat loppet från start till mål. Johan Widén fick då nöjda sig med andra platsen och bronset gick till Joel Burman, Borlänge Cykelklubb.

– Jag ville komma först i mål och det var de jag strävade efter hela tiden så det känns kul, säger Anton Olstam, CK Natén efter segern.

I damelit så höll storfavoriten Ella holmegård, Mölndals Cykelklubb för trycker och sprutade hem ännu ett SM-guld i damelit klassen. Tvåa blev Alina Johansson, Mjölby Cykelklubb och tredjeplatsen gick till Jessica Blomqvist, Serneke Allebike Cykelklubb.

– Det har varit en sjukt rolig dag och jag är jätte nöjd, det var självklart att vinna som var målet, säger Ella holmegård, Mölndals Cykelklubb.

Nu kommer Ella holmegård,  Anton Olstam och Johan Widén att ladda om för att sedan göra sig redo för EM som avgörs 26-29 juli i Graz, Österrike. Se hela EM-truppen här.

Annons
Foto: Niklas Wallnet

Resultat:

herrelit:
1a. Anton Olstam, CK Natén
2a. Johan Widén, CK Natén
3a. Joel Burman, Borlänge Cykelklubb

Damelit:
1a. Ella Holmegård, Mölndals Cykelklubb
2a. Alina Johansson, Mjölby Cykelklubb
3a. Jessica Blomqvist, Serneke Allebike Cykelklubb

Herrjunior:
1a. Mathias Helin, Borås CA
2a. Hugo Eliasson, Varbergs Mountain Bike Club
3a. Eric Herlitz, Föreningen Cykloteket Racing Team

Komplett resultatlista hittar du här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Lucas Eriksson femma på EM för U23:or

Close