Eddy Merckx expanderar i världen och Sverige

Landsväg 27 Okt 2014
Mourenx69_hel
Eddy Merckx Morenx

För någon månad sedan kunde vi presentera två nya landsvägsmodeller från Eddy Merckx, nu kan vi också avslöja att de expanderar i både världen och satsar i Sverige.

På världsmarknaden satsar man med inte mindre än 14 nya internationella partners och distributörer och i Sverige kommer DinVelo att starta upp som ny distributör.

Andre van der Spoel på DinVelo berättar att han beställt nästan 1000 cyklar från Merckx, inklusive de två nya modellerna San Remo och Mourenx. ”Dessutom erbjuder vi alla kunder som förbeställer en Eddy Merckx-cykel redan nu 20% rabatt samt en gratis uppgradering till high end Eastonhjul”, avslöjar han.

Eddy Merckx San Remo
Eddy Merckx San Remo

Andre berättar också att Mourenx fått en del kritik i en del tester vilket gjort att man förändrat layupen på kolfibern och skapat ett styvare vevhus och styrhuvud, men ökat komforten på resten av cykeln. Den Mourenx som når butikerna i vinter kommer alltså förhoppningsvis att vara vassare än den som vi testade i somras.

Din Velo kommer inte att ha hela Eddy Merckx sortiment i sin butik, där finns en del modeller som du inte tror kommer fungera på den svenska marknaden, men man kommer plocka in två damracers i kolfiber, high end cykeln 525 samt San Remo, Mourenx, EMX 1 samt cyclocrossen Eeklo.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.