Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Ecoride satsar på stort showroom i Göteborg

Göteborgsbaserade elcykeltillverkaren Ecoride expanderar hemma på Övre Husargatan i Göteborg, och vill framöver visa upp sina cyklar på ett annorlunda sätt än tidigare. Såhär berättar de själva om sin satsning som de kallar Ecoride Experience Center:

Sedan starten 2008 har Göteborgs-baserade elcykelföretaget Ecoride vuxit sig allt större. Varumärket är idag ett av de mest välrenommerade i elcykel-världen. Ecoride är med 100 000 byggda elcyklar, representation hos över 200 återförsäljare och egna butiker med erfarna, skickliga medarbetare i Göteborg, Stockholm och Malmö en av Skandinaviens största aktörer på elcykelmarknaden.

Nu tar Ecoride nästa steg när man öppnar Ecoride Experience Center på Övre Husargatan i Göteborg. I den 430 kvadratmeter och två våningar stora lokalen ryms både elcykelbutik och ett showroom där samtliga varianter av Ecorides fyra populära produktserier Ambassador, Tripper, Flexer och Loader kommer visas upp.

”Vi har funnits i 13 år och insåg tidigt vikten av att ha direkt kommunikation med kunder, återförsäljare och leverantörer. Med Ecoride Experience har vi skapat en plats för alla som gillar elcyklar och gör att vi kommer närmare både återförsäljare och kunder.” säger Ecorides grundare Martin Walleräng.  ”Hit måste alla som brinner för elcyklar komma någon gång. Vi tror att det kommer skapas spännande synergier när vi skapar en gemensam plats för både våra slutkunder och återförsäljare.” fortsätter Martin.

Skillnaden från en vanlig cykelbutik är tydlig när man kliver in i de nya lokalerna. Där det vanligtvis står cyklar i tätt packade rader är de nya lokalerna öppna och avskalade. Den första våningens showroom är stort och luftig, här visas enbart ett axplock på tio cyklar från de olika segmenteten upp åt gången. Det är ett nytt och unikt sätt att visa upp Ecorides varumärke på. På den andra våningen kommer besökaren kunna se samtliga av Ecorides varianter på serier, komponenter, färger och modeller.

Annons

”Att vi har en egen butik har lett oss till där vi är idag. Vi har i flera år velat ha en lokal där vi både kan visa våra elcyklar för återförsäljare och säljer våra produkter direkt till slutkunderna. Nu kommer vi ha fyra lokaler i rad på Övre Husargatan. Den gamla butiken blir en verkstad med fem-sex reparationsplatser. Samtidigt blir vår gamla verkstad en monteringshall där vi monterar ihop cyklar som ska ut till konsumenter.” berättar Martin.

”Med Ecoride Experience Center skapar vi en unik plats där vi både säljer cyklar och samtidigt lyfter fram våra produkter på ett helt nytt sätt. Det är den första i sitt slag och vi ser fram emot att ta emot såväl kunder som återförsäljare i våra nya lokaler.” säger Martin.

Läs mer om Ecoride

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Shimano lanserar Linkglide – med extra slitstyrka

Close