Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

e-SWECUP-AVSLUTNING HEMIFRÅN, MEN SÄSONGEN KAN FÖRLÄNGAS

Den 22 mars avrundar Svenska Cykelförbundet vårens cupomgång i SWE Cup e-cycling på Zwift med ett virtuellt uppvisningsrace. Cupen har lockat över tusen deltagare och Svenska Cykelförbundets generalsekreterare Leif Karlsson ser stor potential i den växande disciplinen.

Umeåcyklisten Jessica Edqvist vann damernas A-klass med 66 poäng.

Den 5 mars avgjordes den virtuella cupen SCF SWE Cup e-cycling med herr och damklasser för våra svenska cyklister. Cupen är den första digitala seriecupen i förbundsregi och gensvaret har varit enormt. Över tusen cyklister har deltagit i de fem cup-omgångarna som livesänts med kommentatorer på Svenska Cykelförbundets kanaler.

– Svenska Cykelförbundet ser en otroligt stor potential i den växande disciplinen e-cycling. Vi har som ambition att fortsätta utveckla disciplinen och ser e-cycling som en potentiell ny grengrupp inom Svenska Cykelförbundet. Inom kort kommer vi även ha en diskussion med våra samarbetspartners om att förlänga årets e-cycling säsong, då vi på grund av corona ställt in planerade nationella utomhusarrangemang, under mars och april.

Till söndagens uppvisningsrace har de 30 bästa dam-och herrcyklisterna bjudits in att delta. Tävlingen skulle ursprungligen ha hållits i samband med Svenska Cykelmässan (som ställts in pga coronaläget) med åtta cyklister i varje klass. Nu tävlar deltagarna i stället från sina respektive hem, eller träningslokaler runt om i landet.

– Sverige har många duktiga cyklister inom e-cycling och internationellt ligger vi i toppskiktet inom e-cycling. Förbundet har tidigare arrangerat ett SM på Zwift. Nu var vi tvåa i världen med att arrangera en virtuell cykel-cup i förbundsregi, säger Peo Johansson, på Svenska Cykelförbundet som ansvarat för arrangemanget tillsammans med Guided Heroes, Wahoo, och Swedish Zwift Rider.

Annons

Cupresultat herrar A, B, C, D, resultat här: https://www.zwiftpower.com/league.php?id=238

Cupresultat damer A, B, C, D, resultat här: https://www.zwiftpower.com/league.php?id=239

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
MOTIONÄR VS ELIT  – 7 träningstips till motionären som sneglar mot de bästa  

Close