Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

DUBBLA SM TILL JÄRVSÖ I SOMMAR

Två svenska mästerskap inom loppet av tre dagar när cykelmekkat Järvsö arrangerar SM i Enduro och Pump Track den 15-18 juli i sommar.

Foto: Daniel Norée

Cykeldestinationen Järvsö fortsätter visa att de är en självklar spelare i den nationella arenan för cykling på allra högsta nivå. Här finns en av norra Europas roligaste bike parks för downhill, Järvsö Bergcykelpark, och Järvsö Skills Park med dess dubbla pump tracks byggda av internationellt eftertraktade Velosolution. Den senaste satsning går inom XC-cykling där inte mindre än 60 kilometer högkvalitativa leder planeras och byggs av Cykla Järvsö AB med 30 kilometer redan färdigställt. I sommar arrangeras alltså inte mindre än två svenska mästerskap i den lilla cykelfixerade orten.

– Det här känns helt rätt för Järvsö. Vi har alla förutsättningar för att båda dessa mästerskap ska bli arrangemang i världsklass för både åkare och publik. Om pandemiläget i juli tillåter tävling och publik det vill säga, förklarar Amanda Sandahl, tävlingsansvarig på Järvsö Bergcykelklubb.

Foto Mathias Burestam

Det är den lokala klubben Järvsö Bergcykelklubb som står värd för både SCF Svenska Mästerskapen Enduro på fredagen den 16 juli och SCF Svenska Mästerskapen Pump Track lördag 17 juli. Klubben låter meddela att de planerar utifrån olika scenarion beroende på vad pandemiläget tillåter men hoppas givetvis att tävlingarna ska bli av och att publik ska tillåtas på båda mästerskapen. Klubben minns tillbaka till folkfesten det var när de sommaren 2019 arrangerade den internationella VM-kvaltävlingen inom Red Bull Pump Track World Championships och tror att sommarens cykelfest blir minst lika lyckad.

Foto: Destination Järvsö

Den nystartade Swe Cup i Enduro vänder sig till både motionärer och elitsatsande cyklister och kommer bestå av sex deltävlingar inklusive SCF Svenska Mästerskapen Enduro. Svenska Mästerskapen i Pump Track på lördagen blir ensamt i sitt slag denna sommar vilket bäddar för många åkare av hög kvalitet som kommer vilja mäta sina krafter mot varandra, men även här är motionärer också varm välkomna.

Adrian Hörnqvist är förbundskapten för SWE MTB GRAVITY på Svenska Cykelförbundet och även han tror på en lyckad helg i Järvsö i sommar.

–  Alla som har möjlighet bör ta sig till sommarens cykelfest i Järvsö. Med dubbla mästerskap och fint sommarväder finns alla möjligheter för några fantastiska dagar där. För den som vill ha en riktigt utmanande tävling, i klass med EWS så är det ju Åre som gäller. Men samtliga stopp kommer att bjuda på härlig cykling, berättar Adrian på sajten Happyride.se.

Annons
Foto: Mathias Burestam

Vill du läsa mer om de övriga stoppen i sommarens spektakulära Swe Cup eller anmäla dig till tävlingarna hittar du all information om detta på www.swemtbgravity.se.
För frågor eller ytterligare information kontakta [email protected]

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Ny studie visar att cykling innebär miljardvinster för samhället

Close