Dubbla dubbelsegrar när CX-cupen drog igång

Nyheter 27 Sep 2015

Under helgen har årets första omgång i Sverigecupen i cykelcross avgjorts vid Slottskogsvallen i Göteborg. Solen sken oavbrutet och det bjöds på en rolig, teknisk bana som blev lagom lerig tack vare det myckna regnandet i veckan innan.

I dam- och herrelitklassen blev det dubbla segrar för Angelica Edvardsson och Martin Eriksson som båda representerar Cykloteket Racing Team. Angelica var otvivelaktigt helgens drottning och hade kommandot från start i bägge loppen. Bakom gjorde Åsa Erlandsson, Ida Erngren och Saga Molin upp om pallplatser, där Åsa och Ida blev tvåa och trea under lördagen och Saga gjorde en mycket stark insats och knep andraplatsen idag före Ida som tog ytterligare en tredjeplats.

I herrarnas lördags-lopp formades tämligen snabbt en tättrio som kom att göra upp om pallen. Etta blev alltså Cyklotekets Martin Eriksson före Göteborgs CKs David Eriksson och trean Henrik Jansson, Falu CK. Till söndagens lopp tillkom två riktiga storåkare i form av regerande svenske mästaren Fredrik Edin och mycket duktige mountainbikecyklisten Matthias Wengelin. Gårdagstrean Henrik Jansson körde mycket starkt men bröt oturligt nog av kedjan och fick springa en lång bit till depån för att byta cykel. Under tiden smet Martin Eriksson förbi och visade att gårdagens vinst inte var en tillfällighet när han höll undan för andraplacerade Fredrik Edin och trean David Eriksson.

Cykelcrosscupen fortsätter om två helger med deltävlingar i Uppsala och Västerås.

 

Damernas prispall efter söndagens lopp
Damernas prispall efter söndagens lopp
Herrarnas prispall efter söndagens lopp
Herrarnas prispall efter söndagens lopp
Damsegraren Angelica Edvardsson
Damsegraren Angelica Edvardsson
Martin Eriksson tar täten från start
Martin Eriksson tar täten från start

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.