Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossNyheter

Dubbla dubbelsegrar när CX-cupen drog igång

Under helgen har årets första omgång i Sverigecupen i cykelcross avgjorts vid Slottskogsvallen i Göteborg. Solen sken oavbrutet och det bjöds på en rolig, teknisk bana som blev lagom lerig tack vare det myckna regnandet i veckan innan.

I dam- och herrelitklassen blev det dubbla segrar för Angelica Edvardsson och Martin Eriksson som båda representerar Cykloteket Racing Team. Angelica var otvivelaktigt helgens drottning och hade kommandot från start i bägge loppen. Bakom gjorde Åsa Erlandsson, Ida Erngren och Saga Molin upp om pallplatser, där Åsa och Ida blev tvåa och trea under lördagen och Saga gjorde en mycket stark insats och knep andraplatsen idag före Ida som tog ytterligare en tredjeplats.

I herrarnas lördags-lopp formades tämligen snabbt en tättrio som kom att göra upp om pallen. Etta blev alltså Cyklotekets Martin Eriksson före Göteborgs CKs David Eriksson och trean Henrik Jansson, Falu CK. Till söndagens lopp tillkom två riktiga storåkare i form av regerande svenske mästaren Fredrik Edin och mycket duktige mountainbikecyklisten Matthias Wengelin. Gårdagstrean Henrik Jansson körde mycket starkt men bröt oturligt nog av kedjan och fick springa en lång bit till depån för att byta cykel. Under tiden smet Martin Eriksson förbi och visade att gårdagens vinst inte var en tillfällighet när han höll undan för andraplacerade Fredrik Edin och trean David Eriksson.

Annons

Cykelcrosscupen fortsätter om två helger med deltävlingar i Uppsala och Västerås.

 

Damernas prispall efter söndagens lopp
Damernas prispall efter söndagens lopp
Herrarnas prispall efter söndagens lopp
Herrarnas prispall efter söndagens lopp
Damsegraren Angelica Edvardsson
Damsegraren Angelica Edvardsson
Martin Eriksson tar täten från start
Martin Eriksson tar täten från start
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.