Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Fakta

Dokumenterat: Rakade ben är snabbare

snabbare med rakade benFrågan är inte om, utan varför?

Många anser att du inte är en riktig cyklist om du inte rakar dina ben. Argumenten till varför du ska raka dem är lite olika, men de vanligaste handlar om att det skulle vara enklare och skönare att få massage, skrapsår läker snabbare och att det är snyggt och har en lång tradition inom cyklingen.

Men nu är det vetenskapligt bevisat och dokumenterat – Du blir snabbare med rakade ben.

Specialized, som normalt sett tillbringar väldigt mycket tid i vindtunnlar för att ta fram optimala cyklar, har nu lagt några dyrbara timmar i vindtunneln för att testa om rakade ben verkligen är snabbare än håriga regnskogar. Och resultatet är minst sagt överraskande. Baserat på de resultat som vindtunneln visar blev testdeltagarna 50-70 sekunder snabbare på ett 40 km långt tempolopp. Det är ungefär samma skillnad som du kan förvänta dig på att byta ut din klassiska racer till en aeroracer.

Annons

Se hela filmen från testen här:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.