Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Diadora lanserar ny toppmodel för MTB-cyklister

Diadora X Vortex-Pro MTB bjuder på många fina egenskaper och låg vikt.
Diadora X Vortex-Pro MTB bjuder på många fina egenskaper och låg vikt.

Diadora X Vortex-Pro MTB är den senaste toppmodellen i Diadoras terrängskosortiment. Skon tillhör märkets mest avancerade sko och använder sig av helt ny teknologi.

Ovansidan är av Suprell-Tech mikrofiber och något som man kallar Morpho A.M. Cage ska se till att skon blir stabil. Några av egenskaperna som Diadora lyfter fram är god andningsförmåga och hög komfort, någon man förväntar sig av en sko i premiumsegmentet.

Åtsnörningen görs med hjälp av tredje generationens ”Dubble Boa” som ger millimeterprecision och optimal tillpassning runt foten. Hälen är beklädd med Fish Scale, ett system som gör att foten är lätt att få ner i skon, men sedan sitter stabilt utan att glappa.

Sulan är självklart av kolfiber och yttersidan är beklädd med Duratec rågummi för maximalt fäste. Diadoras egna design på sulan gör den så lätt som möjligt samtidigt som stabilitet och styvhet maximeras (10 i styvhetsindex).

Annons

Skorna väger in på 354 gram och finns i storlekarna 38-48.

Det rekommenderade priset ligger på 3 499 kronor.

Skon kommer även i en landsvägsversion som heter Vortex-Pro II/Movistar och kostar en femhundring till.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Upp till sex svenska landsvägscyklister till OS

Close