Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Nyheter

Deutschland Tour återvänder efter 10 år

10 år har gått, men nu är tävlingen tillbaka i den professionella kalendern. Deutschland Tour 2018 kommer att gå av stapeln mellan 23-26 augusti, med förhoppningar om en längre tävling i framtiden. Tour de France organisatören “ASO” har kommit överens med “German Cycling Federation” om att köra minst tio upplagor av Deutschland Tour, uppger Cyclingnews.com. 

800px-Deutschland_Tour_2008_-_5._Etappe_Schmallenberg_2
Här cyklas Deutschland Tour 2008, det också var senast som tävlingen kördes. Photo: Tkoch

Annons

Än så länge har två värdstäder för Deutschland Tour 2018 meddelats, Stuttgart och Trier. Ett speciellt fokus under touren kommer att riktas till allmänintresset, för alla aspekter av cykling, inte bara till det professionella tävlingsmomentet. Den tredje etappen kommer att inkludera ett “NewComer’s race”, ett lopp utmed själva tävlingsbanan för cyklister på uppgång av varierade slag. Cyklister kan också ta del av ett 80 eller 120 km långt race på finaldagen. I planeringen finns också barntävlingar med vid varje etapp, rapporterar Cyclingnews.com

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Däckguide: Tappa inte greppet

Close