Det går att bränna fett och bygga muskler – samtidigt

Artiklar 18 Jan

8ae406c0-f9eb-11e7-8f49-1b8c14f15ed1_Untitled1
Har du hört någon påstå att det är omöjligt att bygga muskler och bränna fett på en och samma gång? Det är fel.
Med rätt metod, inställning och kosttillskott är det lättare än du tror.

Länge har man trott att det är omöjligt att bygga muskler och bränna fett samtidigt, och att man därför först måste bygga muskler en period för att sedan gå på en diet. Det är dock felaktigt – vem som helst kan bygga muskler och minska fettprocenten samtidigt. Du behöver inte ta till någon quick-fix som utlovar mirakel för att nå dit, utan det du behöver är helt enkelt rätt kost- och träningsrutiner.

Träna smartast, inte hårdast

Vill du minska midjemåttet och bygga muskler? Bli starkare men samtidigt minska fettprocenten?
Då gäller det att hitta rätt balans mellan träning och återhämtning.
När det kommer till träning tappar många koncepten och tror att mer alltid är bättre – men sanningen är att för mycket träning kommer begränsa dina resultat. Musklerna bryts ned när du tränar, och byggs upp när du vilar. Förutsatt att du har ordning på kosten.

Just kostens inverkan på träningen kan inte överskattas. Är inte den biten på plats kan du heller inte förvänta dig att få de resultat du vill ha. Det svåra i ekvationen är först och främst att identifiera sina egna unika behov, och därefter komponera måltider som matchar dessa. Som tur är finns den kostnadsfria webbtjänsten Goalbreaker, där vem som helst kan generera individanpassade kostscheman och träningsprogram.

Proteintillskott – bästa sätta att förbränna fett

För att bränna fett behöver du ligga på ett energiunderskott, d.v.s. förbruka mer kalorier än du får i dig. För att bygga muskler behöver du ha en positiv proteinbalans, d.v.s. få i dig mer protein än vad kroppen bryter ned. Den här balansen kan vara svår att upprätthålla enbart med kosten.

En bra tumregel att sträva efter är att få i sig 2-3 g protein per kg kroppsvikt varje dag. Får du inte det via måltiderna du äter kan ett proteintillskott vara ett bra alternativ. Whey-90 är ett fullvärdigt proteinpulver som är perfekt att dricka t.ex. till frukost, efter träningen eller som mellanmål. Whey-80 smakar dessutom gott och är extremt prisvärt med en kostnad på under 5:- per portion.

Bättre resultat med rätt produkter

Utöver proteinpulver finns det flera kosttillskott som kan ge en genväg till snabbare resultat. Olika kosttillskott har olika egenskaper, och kan förbättra allt från prestation till muskeluppbyggnad. Det gäller alltså att få i sig rätt produkt vid rätt tillfälle.

Creatine Monohydrate är en naturlig produkt som främst förbättrar styrka och explosivitet, men även bidrar till en ökad muskelvolym. BCAA Hardcore innehåller aminosyror som motverkar muskelnedbrytning och mental trötthet, idealisk att dricka under pågående träning. Intensity Power är en komplett prestationshöjare som både förbättrar uthållighet och mentalt fokus, perfekt att ta inför extra hårda pass eller när du känner dig tröttare än vanligt.

Hela artikeln är ett annonssamarbete med Gymgrossisten!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.