Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

Dessa lag blev utvalda av RCS-Sport

RCS-Sport som är organisationen till flera större tävlingar i Italien presenterade för ett par dagar sedan vilka lag som fick de så kallade “wildcard”, dessa delas ut till lag som inte har Worldtour status och de som står näst på tur för att eventuellt bli tilldelad en plats på några av årets största tävlingar är varje år lika spännande.

För oss svenskar innebar det lite av en besvikelse då Gustav Larsson och Thomas Lövkvist:s nya lag (IAM Cycling) inte blev tilldelade en plats på Giro d´Italia. Däremot fick IAM Cycling wildcards till ett par andra tävlingar som Milan – San Remo och Il Lombardia.

Årets laguppställningar för RCS arrangemang kommer att se ut på följande sätt:

Giro d´Italia: 18 Worldtourlag + Androni Giocattoli-Venezuela, Fantini Vini – Selle Italia, Bardiani Valvole-CSF Inox och Colombia.

Annons

Milan – San Remo: 18 Worldtourlag + Androni Giocattoli-Venezuela, Katusha, MTN-Qhubaka, IAM Cycling, Bardiani Valvole-CSF Inox, Vini Fantini – Selle Italia och Europcar

Tirreno-Adriatico: 18 Worldtourlag + Katuscha, MTN-Qhubeka, NetApp-Endura and Vini Fantini – Selle Italia.

Il Lombardia: 18 Worldtourlag + Androni Giocattoli-Venezuela, Katusha, Colombia, IAM Cycling, NetApp-Endura, Vini Fantini-Selle Italia och Europcar

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Intervju med comebackande MTB-cyklisten Anders Ljungberg
Close