Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Dennis Wahlqvist blir ny förbundskapten för Cykelcross

Dennis Wahlqvist blir ny förbundskapten för cykelcross från 1 oktober. Dennis har en gedigen bakgrund som elitcyklist på högsta nationella nivå och har även god erfarenhet av CX, både som cyklist och som arrangör.

Dennis Wahlqvist blir ny förbundskapten för CX. FOTO: Valentin Baat
– Roligt att få förtroendet från förbundet och jag längtar efter att få köra igång, säger han om uppdraget.

Dennis har en bakgrund som landsvägscyklist och är fortfarande aktiv XCM-cyklist, men har inte längre några egna ambitioner att tävla EM eller VM. Däremot tror han att erfarenheten från stora tävlingar och hur man ska lägga upp tuffa lopp kan komma väl till pass i rollen som förbundskapten. CX cyklar han numera mest för att det är roligt. Till vardags arbetar han som mekaniker och säljare för Allebike i Alingsås, och har även arbetat som konsult på Cykelgymnasiet i Skara och för Guided Heroes.

– Det känns tryggt att ha backning från grengrupp CX med bland annat rutinerade Marcus Johansson (tidigare förbundskapten cx). Jag har lite tankar på hur vi skulle kunna lägga upp säsongen men vi har inte hunnit pratat ihop oss ännu, och jag vet inte riktigt hur tävlingssäsongen kommer bli med tanke på corona. Vi har några duktiga cyklister i Sverige och det skulle vara kul att få ut fler yngre på mästerskap.

Vilken är din bästa egenskap som ledare?

– Jag är allround och har bredd med erfarenhet från VM, EM och världscuper, och så har jag mekanisk kunskap som är bra att ha. I cross är det mycket som kan strula i leran.

Annons

Svenska Cykelförbundets generalsekreterare Leif Karlsson välkomnar Dennis som ny förbundskapten och ser fram emot att följa hans uppdrag med stor tillförsikt.

–  Han har visat stor ambition och motivation att ta sig an uppgiften som Förbundskapten CX och kommer kunna skapa de bästa förutsättningarna för våra landslagscyklister att utvecklas, säger Leif Karlsson.

Dennis Wahlqvist

Bor: I Alingsås
Ålder: 26 år
Familj: Sambo Ellinor och två hundar, flatcoated retrivers. Son till Lars Wahlqvist, landsvägscyklist med OS-meriter.
På fritiden: Cyklar mycket, har lite egen skog som vi grejar med och bygger egna banor i.
Snabb-cv: Har arrangerat flertalet cykeltävlingar, bland annat sverigecup i cyclocross
samt diverse träningstävlingar. Har även agerat banläggare till UCI. Gått på Cykelgymnasiet i Skara och arbetat som konsult för skolan. Tränat flera motionscyklister via Guided Heroes.
Aktuell: Ny förbundskapten för cykelcross. Uppdragsanställning

Cykelmeriter:

2018
3:a XCM SM
2:a Långa lugnet, Mitsubishi MTB Challenge
3:a Mörksuggejakten, Mitsubishi MTB Challenge
2017
1:a Ränneslättsturen, Mitsubichi MTB Challenge
2:a Cykelvasan3:a XCM SM 2016
1:a U23 XCO SM

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
SM i publiksporten cykel-trial närmar sig

Close