Den optimala cykeln för skidåkaren

Övrigt 28 Okt 2014

kaskbikeNär man slår ihop skidåkaren Sverre Liliequist, cykelbutiken Bikester och outdoorbutiken Addnatureför att bygga en cykel, blir resultatet garanterat kompromisslöst. Det blir en Kaskbike, en cykel som gör att skid- eller snowboardåkaren kan ta sig till berget lika uttrycksfullt som hen åker ner.

Kaskbike är skapad av en Kona Wo, en fatbike som framför allt är tänkt för cykling i mjuk terräng som lera, sand och snö. För att göra den mer lämpad för skidåkaren har den fått ett skidställ och en cykelkorg för pjäxorna. Sen har den fått ett sportigare styre, en skönare sadel och en helt ny grafik hämtad från Sverres pro model, ett par Extrem Opinion. Som grädde på moset är cykeln försedd med en flaskhållarmonterad cykelstereo från JBL.

”Vi gör det här dels för att vi kan och älskar annorlunda projekt, men det finns ett allvarligt syfte också. Nu ska cykeln läggas ut på auktion och där hela slanten går till InspireUs och deras lavinutbildning för tjejer”, berättar Calle Ringborg, event och sponsringsansvarig på Addnature.

InspireUs verkar genom inspireus.se och de utbildningar man arrangerar. Syftet är att tjejer inom action- och livsstilssporter får en plattform att ta plats, utvecklas och visa stordåd på och omkring bergen. Förra året arrangerades lavinutbildningen för första gången och det blev en direkt succé. I år får lavinprojektet stöd genom att Kaskbike kommer att auktioneras ut och hela försäljningen går till ännu fler lavinutbildningar för tjejer.

Cykeln kommer först att ställas ut på Sweden Bike Expo den 14-16 november. Därefter kommer den att auktioneras ut. Den som är sugen på att lägga ett bud bör ha koll på Addnaturesfacebooksida eller nyhetsbrev.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qZfKBA6fqOo?list=UULwKiwTmCiu5UJqRdd9qKfA]

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.