Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBÖvrigt

Den optimala cykeln för skidåkaren

kaskbikeNär man slår ihop skidåkaren Sverre Liliequist, cykelbutiken Bikester och outdoorbutiken Addnatureför att bygga en cykel, blir resultatet garanterat kompromisslöst. Det blir en Kaskbike, en cykel som gör att skid- eller snowboardåkaren kan ta sig till berget lika uttrycksfullt som hen åker ner.

Kaskbike är skapad av en Kona Wo, en fatbike som framför allt är tänkt för cykling i mjuk terräng som lera, sand och snö. För att göra den mer lämpad för skidåkaren har den fått ett skidställ och en cykelkorg för pjäxorna. Sen har den fått ett sportigare styre, en skönare sadel och en helt ny grafik hämtad från Sverres pro model, ett par Extrem Opinion. Som grädde på moset är cykeln försedd med en flaskhållarmonterad cykelstereo från JBL.

“Vi gör det här dels för att vi kan och älskar annorlunda projekt, men det finns ett allvarligt syfte också. Nu ska cykeln läggas ut på auktion och där hela slanten går till InspireUs och deras lavinutbildning för tjejer”, berättar Calle Ringborg, event och sponsringsansvarig på Addnature.

Annons

InspireUs verkar genom inspireus.se och de utbildningar man arrangerar. Syftet är att tjejer inom action- och livsstilssporter får en plattform att ta plats, utvecklas och visa stordåd på och omkring bergen. Förra året arrangerades lavinutbildningen för första gången och det blev en direkt succé. I år får lavinprojektet stöd genom att Kaskbike kommer att auktioneras ut och hela försäljningen går till ännu fler lavinutbildningar för tjejer.

Cykeln kommer först att ställas ut på Sweden Bike Expo den 14-16 november. Därefter kommer den att auktioneras ut. Den som är sugen på att lägga ett bud bör ha koll på Addnaturesfacebooksida eller nyhetsbrev.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qZfKBA6fqOo?list=UULwKiwTmCiu5UJqRdd9qKfA]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Eddy Merckx expanderar i världen och Sverige

Close