Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
BanaCrossMTB

Delade ISM Adamo sadeln nu i Sverige

adamo_textVi har sett den delade sadeln på TV och i tidningar, och nu, efter fyra år, har den också hittat till Sverige. Tanken med sadeln och den delade spetsen är att minska trycket på nerver och blodådror runt genitalierna, både hos killar och tjejer. Detta skall minska risken för domningar och förhindra obehagskänslorna som annars kan uppstå efter en lång cykeltur.
Den avkapade sadelspetsen har också visat sig ge fördelen att du kan vinkla bäckenbenet något mer framåt än på en traditionell sadel, vilket framför allt triathleter och tempocyklister gillat då de kunnat få en bättre aerodynamisk sittställning. Att sadeln bevisligen fungerar bevisades bland annat i slutet av oktober då Ironman Hawaii avgjordes och både herr och damsegraren körde på just en ISM Adamosadel.

Redaktion har fått möjligheten att testa sadeln under ett par dagar och kan konstatera att det helt klart känns en klar skillnad i trycket mot genitalierna, men att glipan också gör att sadelspetsen blir något bredare än en traditionell sadel och vi upplevde att det skavde något mer mot ljumskarna än vanligt. Personer som vi talat med och som kört längre tid på Adamosadeln anser dock att det endast handlar om en invänjningsperiod.

Annons

Sadeln finns i flera olika modeller med olika längd, bredd, stoppning och inte minst färger i priser mellan cirka 1 200 – 1 800 kronor.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.