Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB tävlingsnyheter

De flesta SM arrangörerna är nu utsedda

Allt fler SM tävlingar i cykel börjar nu bli klara och för ett par veckor sedan kunde vi berätta att MTB XCO och XCE kommer att arrangeras i Värnamo mellan den 14 till 17 juli.

Nu är det även klart att Almby IK kommer att stå som värd för långloppsdisciplinen för MTB cyklisterna, alltså den disciplin som på fackspråk kallas för XCM den 11 september. Tävlingen kommer att gå i de härliga skogarna runt Ånnaboda.

SM tävlingar i downhill kommer att avgöras i Bygdsiljums Bikepark i Västerbotten den 20-21 augusti.

För landsvägscyklisterna gäller det att planera in formtoppen till slutet juni eller närmare bestämt 20-26 juni då tempo och linjeloppen avgörs i trakterna runt Västerås. Samtidigt kommer även SM-medaljerna för paracyklisterna att fördelas. Preliminärt kommer SM på kortdistans (GP) att avgöras ett par veckor senare i samband med SM-veckan i Norrköping. Preliminärt tävlingsdatum för detta är satt till den 9 juli.

För de lite yngre och äldre cyklisterna kan det vara läge att sikta in sig på att åka till Halmstad den 29-31 juli. Där bjuds det inte bara på soldränkta stränder utan också Ungdoms- och Veteran-SM på landsväg.

Annons

BMX-cyklisterna kommer ännu en gång att få köra på den fina banan i Sibirien (Ängelholm), preliminärt datum för SM där är den 2 juli.

Balanskonstnärerna på Trial körde ju nyligen sitt inomhus SM men i samband med att EM i XCO/XCE avgörs i Huskvarna den 5-8 maj ska även utomhusmedaljerna fördelas.

Slutligen är det lika bra att även avslöja att för oss som älskar bockstyren och lera så kommer cyclocross SM att arrangeras i Eksjö den 12 november på populära Sjöängen.

Tags : sm

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Wihk tog storslam på ban-SM

Close