Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
FaktaKost/Hälsa

Därför ska du raka benen

Raka benenFrågan om man måste raka benen eller inte har stöts och blötts i många år och argumenten är många. Här följer några av de vanligaste.

En aerodynamisk fördel
När vindtunneltester, avancerade datorberäkningar, speciella dräkter och aerodynamiska fälgar hjälper oss att kapa tid finns det inte någon anledning att lämna något åt slumpen. Studier har faktiskt visat att nyrakade ben är snabbare än orakade, även du nog skulle tjäna mer på att lägga tiden på att stretcha om det bara var för aerodynamiken.

Massagen blir skönare
När du ger dina trötta muskler lite skön avkoppling och hjälp med återhämtningen under en massage är det en klar fördel att vara utan hår på benen. Det går åt mindre olja och gör mindre ont.

Det är lättare att sköta om ett skrapsår
Det kommer aldrig bli speciellt skönt att ta bort ett plåster, tejp eller bandage från ett skadat ben, men du kan göra det lättare genom att se till att det i alla fall inte drar i dina hår.

Annons

Tradition / Därför att alla andra gör det
I över 100 år har cyklister rakat benen och rakade ben tillsammans med tighta kläder ses som ett tecken på hängivenheten till sporten, ett tecken på att du är en ’seriös cyklist’. Det är mode och det är tradition. Det blir aldrig snyggt när det sticker ut hårstrån genom tightsen.

Det finns säkert många fler anledningar till varför man rakar benen. Skriv gärna i kommentarsfältet eller diskutera på vår Facebooksida www.facebook.com/svenskacyclingplus

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.