Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cross

Dansk etapp-cross

Danska klubben CK Fix skickade i dagarna en inbjudan till en ny spännande tävlingsform, nämligen ett etapplopp på cross. Tävlingen kommer att avgöra på fyra etapper under två dagar den 15 och 16 december. Eftersom tävlingen går precis utanför Köpenhamn är det inte mer än 2-3 mil från Malmö är den ett lockande alternativ för framför allt skåningar.

Danskarna har samlat totalt 5000 kronor i prispengar varav 2 000 kronor går till den totalsegrare som samlat ihop bästa placeringspoängen på de fyra etapperna.
Tävlingen inleds med en prolog på lördagsförmiddagen på 4,6 km (dvs två varv). Eftermiddagens etapp sker med gemensam start och full tävlingstid på samma banan.
Söndagen inleds med en sprintetapp med 3-4 åkare per heat där de bästa går vidare till en final. Den avslutande etappen blir även den ett klassiskt crossåk på tid.
Banorna blir klassiska crossbanor på mestadels gräs, grus och sand. Söndagens etapp går på en strand där stora delar av banan kommer att gå på sandstranden, samt över några mindre sanddynor, så räkna med att få känna på mjölksyran på dessa båda etapper.
Tävlingarna har både elit-, ungdoms- och motionsklasser.
Du kan läsa mer om tävlingarna på

Annons
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Allan Johansen blir ny sportchef i Concordia
Close