Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Dansk cykeltradition genom HF Christiansen etablerar sig i Sverige

Företaget HF Christiansen grundades i Danmark redan 1903 av Hans Fredrik Christiansen och sålde i början cykeldelar och hjul. Under 20-talet utvecklades verksamheten och Hans Fredrik började även sälja jordbruksmaskiner. Idag 110 år senare drivs familjeföretaget vidare av tredje generationen Christiansen och är därmed den äldsta självständiga cykelgrossisten i världen.

HF Christiansen är ett etablerat företag i Danmark och har cirka 25% av den danska cykelmarknaden, vilket gör dem till den största aktören i hemlandet. Med varumärken som Principia, Raleigh och Nishiki på tävlingssidan och MBK, Winther, Centurion, Bugatti och Avenue på barn, ungdoms och lifestilcyklar har företaget en bred bas att stå på. Dessutom kompletteras cykelutbudet av Lazers hjälmar och det egna märket ”Bike Attitude” på komponentsidan. I Sverige kommer man dock bara att sälja Principia, MBK, Centurion och Winthers cyklar.

Framgångarna i Danmark och en allt mer öppen global marknad har fått HF Christiansen att blicka utanför Danmarks gränser och tidigare i år etablerade man sig på den tyska marknaden och nu satsar man även i Sverige. Ett bolag med namnet HF Christiansen AB har bildats och idag har man två anställda utöver VD:n Henrik Christensen som tillhör den fjärde generationen Christiansen.

”Vi har idag kontrakt med ett tiotal butiker som kommer sälja vårt sortiment under nästa år, men vi jobbar på att få fler”, berättar Erland Svensson som är en av de anställda i Sverige. Företaget kommer arbeta som distributör och satsar bara på att sälja sina produkter genom fackhandeln. ”Vi säljer inte via stormarknader och liknande, eftersom vi vill försäkra oss om att våra kunder får den service som de förtjänar när de köper en cykel från oss”, förklarar Erland.

Annons

Något som är lite unikt för HF Christiansens cyklar är att de har möjlighet att leverera cyklar under hela året från sitt lager i Randers. Många andra tillverkare ställer krav på sina butiker att de måste beställa hela årsförbrukningen på våren, vilket kräver både stora lagerutrymmen och jobbiga krediter. ”I Danmark finns betydligt fler små cykelbutiker som inte har möjlighet att köpa hem så många cyklar åt gången, och därigenom har vi lärt oss att hantera mindre orders utspridda över hela året”, förklarar Erland.

Vill ni se mer av HF Christiansens soritment så kika in på deras hemsida 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Per i Örebro vann Sensacykeln

Close