Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

DAGS FÖR ÅRETS CX-SM I VARBERG

Svenska herrmästaren David Eriksson står på startlinjen i helgen, och utmanas i år igen av 2:an Emil Lindgren. Foto: Magnus Axbom

Till helgen är det redan dags för årets första svenska mästare att koras, när cykelcross-SM precis som förra året avgörs på historisk och publikvänlig mark kring Varbergs fästning ute vid havet.

– Jag ser verkligen fram emot mästerskapen. Det här är årets höjdpunkt och det sista som händer på den svenska cykelcrossarenan för säsongen, säger Marcus Johansson, förbundskapten för det svenska cykelcrosslandslaget.

SM – eller Varberg Cyclocross Championship 2020, arrangeras av Varbergs MTB, CK Wano och Rooster Club Varberg som hoppas upprepa förra årets SM-succé. Arenan ligger nära Varberg centrum med havet och fästningen som fond, med gott om plats för åskådare och själva tävlingen avgörs på en 3,5 kilometer lång varvbana med gemensam start, där först i mål i de olika klasserna koras till svensk mästare. Under lördagen tävlar ungdomar samt masterherrarna, och under söndagen är det dags för junior, elitklasser och masterdamer.

– Förra årets bana var väldigt uppskattad men lite speciell då det är en ganska lång bana för att vara cykelcross, säger Marcus Johansson.

En nyhet i år är att damjuniorerna för första gången tävlar i en egen klass och även om klassen är liten ser Marcus Johansson fram emot att kora en damjuniormästare.

– Det finns några spännande juniorer att hålla koll på. Annars är de dominerande namnen i elitklasserna David Eriksson och Åsa Erlandsson. Det ska även bli spännande att se om Emil Lindgren (MTB-cyklist) kan upprepa förra årets skräll då han kom tvåa. Fiolårets SM-mästarinna Ida Erngren tävlar däremot inte, det märks att det är ett generationsskifte på gång, säger Marcus Johansson.

Annons

I samband med SM-tävlingarna i Varberg sker prisutdelningen i CX-pokal och SWE Cup CX.

Mästerskapet har också stor betydelse för förbundskaptenen Marcus Johansson i uttagningarna inför VM som går första helgen i februari i Schweiz. Mer information om mästerskapet finner du här: https://varbergcyclocrosschampionship.se/

Följ CX-SM 2020 live

Loppen för Herr och Dam Elit, Junior streamas och direktsänds via SCF:s konto på Solidsport.com/scf. Registrera dig kostnadsfritt redan idag för att logga in o kolla kl. 10.00 på söndag – då går första starten!

Preliminärt program söndag 12/1 2020:
10:00 Herrar Junior(40 min tävlingstid)
11:20 Damer Senior/Veteran (40 min tävlingstid)
12:40 Herrar Senior (60 min tävlingstid)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
“KVINNOR ÄR INTE SMÅ MÄN” – träningslära utifrån kvinnlig fysiologi

Close