Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus

Då var första dagen klar då

Lund-Halmstad,153km.

Vädret var fint klockan 7 då vi vaknade på Grand Hotel i Lund. Jag hade beställt Ride of Hope cykelkläder och fick veta första efter alla väskorna togs från hotellet att jag skulle få mina kläder vid startplatsen. Döm om allas förvåning då jag cyklade till startplatsen i badbyxor och t-shirt. Ride of Hopes cykeldräkt 2012 är riktigt fin och satt bra.

Vid startplatsen delade vi upp deltagare i diverse grupper. Sammanlagt var vi 220 cyklister, därav 102 som ska cykla hela vägen fram till Stockholm nästa helg. Vi ledare tog var sin grupp, jag tog hand om ett antal cyklister som hade bestämt sig för 22-24. Vilka fina vägar det är i Skåne, inte så platt som man trodde hellre. Vi hade en bra och jämn grupp och de gångerna någon cyklist kom lite efter så var jag snabb tillbaka för att peppa denne.

Under Ride of Hope åker ut de långsammaste cyklister först. Det för att det inte ska vara alltför splittrat vid målet. Av någon märkligt under kom alla grupper fram till Åstorp samtidigt. Att ser 200 cyklister i en enda depå gav en riktig fin känsla. De lokala invånare var också ut i solen för att heja på oss.

Annons

Dagens höjdpunkt kom med ca 6 mil kvar då vi åkte längs en smal väg någonstans på vägen mot gränsen mellan Skåne och Halland. Vi möt då en number 39 bus. Alltså på engelska, en riktig “red dubble decker”, en så kallat Routemaster som präglade min hemstad under min uppväxt. “Routemastern” togs ur service för de nya modernare bussar för ett antal år sedan. Men det har alltid varit så med London buses, man vet aldrig då en ska komma, även som denna dag om det är på en lördag eftermiddagen i Skåne.

Humöret var gott under dagen och till slut kunde vi rulla in i målet tillsammans men en snittfart på 23.5 km/h. På hotellet i Halmstad ät vi god mat tillsammans. Nu, klockan 22.44 är det snart dags att sova. För imorgon väntar etappen Halmstad till Göteborg. Väderprognosen lovar sol och värme igen.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Äntligen sitter man på tåget. Mora – Lund
Close