Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Cykla från Lund till Stockholm för en god sak

Ride of Hope har under de senaste åren gjort sig allt mer kända i cykelsverige och genom deras banrekord i Vätternrundan fick man ännu mer PR till sitt projekt. Den kommande veckan kommer man att stärka sitt varumärke ytterligare men framför allt kommer man att samla in pengar till Barncancerfonden som kommer att vara öronmärkta till ett nytt Ronald McDonald hus i Uppsala, vilket också kommer att vara ett av delmålen för resan. Loppet kommer också passera fem av de sex barnonkologiska centra som finns i Sverige för att ytterligare markera och stötta familjer som drabbats av barncancer.

Ride of Hopes resa från Lund till Stockholm är inte någon tävling utan ett riktigt välgörenhetsarrangemang där man vill skapa uppmärksamhet för Barncancerfonden och cykelmotion.

Totalt kommer man att genomföra nio sträckor genom Sverige. Antingen deltar man i hela loppet eller så går det utmärkt att endast delta under en dag eller till och med endast delar av en dagsetapp. Du är också välkommen till start eller målplatserna för att vinka av eller hälsa cyklisterna välkomna i mål på varje etapp. Där kan du också skänka pengar till Barncancerfonden och köpa Barncancerfondens blå armband ”Vi kämpar för barnen”.

Etapperna kommer att gå enligt följande:

4 augusti Lund-Halmstad (153km)
Mål: ICA Maxi Flygstaden, Halmstad
Bemannad mellan ca 14.30 – 16.00

5 augusti Halmstad-Göteborg (154 km)
Mål: ICA Maxi Grafiska vägen, Göteborg
Bemannad mellan ca 14.30 -16.00

6 augusti Göteborg-Skövde (170 km)
Mål: ICA Maxi, Skövde
Bemannad mellan 15.30-17.30.

7 augusti Skövde-Örebro (170 km)
Mål: ICA Supermarket Parken, Örebro
Bemannad mellan 15.30 – 17.30

8 augusti Örebro-Linköping (155km)
Mål: ICA MAXI, Linköping.
Bemannad mellan 15.00 – 17.00

9 augusti Linköping-Katrineholm (147km)
Mål: ICA MAXI Katrineholm
Bemannad mellan 14.00 – 15.30

Annons

10 augusti Katrineholm-Västerås (132km)
Mål: IKEA Erikslund, Västerås
Bemannad mellan 13.30 – 15.00

11 augusti Västerås-Uppsala (116km)
Mål: IKEA Uppsala
Bemannad mellan 13.30 – 15.00

12 augusti Uppsala-Stockholm (92km)
Mål: Gärdet, Kampementsbadet.
Bemannad mellan 13.30 – 14.30

Obs tiderna är preliminära. Senare tider kan komma att gälla vid fler platser beroende på cyklisternas fart. Under veckan kan man följa cyklisterna live via www.rideofhope.se

Svenska Cycling Plus kommer också att följa cyklisterna på deras resa genom Sverige med hjälp av vår gästskribent Garry Jones som kommer att vara en av gruppledarna under loppet. Han skall försöka rapportera något från varje dagsetapp både om deras upplevelser under resan men naturligtvis också hur det går för dem med insamlingen till Barncancerfonden.

Garry är en välkänd cykelprofil i Sverige och har cyklat 270 motionslopp. Garry arbetar idag på CykelTours i Mora ett företag som stöttar Ride of Hope och Barncancerfonden på många sätt, bland annat har man en egen insamling på sin hemsida och kommer till våren också arrangera ett Ride of Hope evenemang i samband med en av sina Italienresor.

Läs mer:
Barncancerfonden: http://www.barncancerfonden.se/ Ride of Hope: http://www.rideofhope.se/ Cykeltours samarbete med Ride of Hope: http://www.cykeltours.se/aktuell.php

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Ride of Hope putsade rekordet

Close