Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Kost/Hälsa

Cykla dig till ett bättre sexliv

Studier visar att träning också påverkar ditt sexliv till det bättre

SexlivTänd på trainer
Behöver du lite hjälp att komma igång? Kör ett kort pass på trainern innan ni kryper ner i sänghalmen för att komma i rätt känsloläge. En studie gjord på universitetet i Texas visade att de deltagare som först cyklade i 20 minuter och sedan tittade på två korta filmer, den ena pornografisk, blev 169 procent mer upphetsade än de som inte cyklade först. Cyklingen är inte bara afrodisiatisk det kommer också öka motivationen att träna innan du går och lägger dig.

Fortsätt längre
Genom att träna kommer du kunna hålla igång ditt sexliv längre i livet. En studie gjord på över 600 män som följts över nio år visade att de som fortsatte träna även i medelåldern signifikant minskade risken för impotens. En liknande studie från 2003 aktiva män hade 30 procent lägre risk att få erektionsproblem än de som inte var aktiva alls.

Annons

Tränad för utmaningen
En studie publicerad i Journal of Human Sexuality visade att människor som tränade regelbundet hade bättre självförtroende, ansåg sig själva som sexuellt attraktivare och upplevde också en högre grad av sexuell tillfredställelse än de som inte var aktiva. Utöver utseendet kan det också ha att göra med hormoner: en studie i Strength and Conditioning Research visade att högintensiv cykling kan höja testosteronnivåerna med 97 procent.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Vi pratar med Matthias Wengelin inför helgen och säsongen

Close