Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossMTBÖvrigt

Cykelvård och verktyg från Pedros

PedrosDistributionen av Pedros har under säsongen tagits över av Rapid Scandinavia och finns nu i butiker över hela Sverige. Pedros produktsortiment innehåller alla möjliga godsaker för att hålla din älskling rullande. Vi har kommit över och testat några av dem.

Go! Kedjeolja med låg viskositet

Det här är en biologiskt nedbrytbar olja som framförallt är avsedd för torra förhållanden. Vi har även testat den i blöta förhållanden och den fungerar självklart för det med, även om deras olja speciellt avsedd för det ändamålet troligtvis är ännu bättre. Den kommer på flaska med en tunn pip som man droppar på oljan med. Oljan har en låg viskositet och flyter ut bra i kedjan, lägg på ett tunt lager på en rengjord kedja och torka sedan av med en ren trasa och du får ett bra skydd mot smuts, korrosion samtidigt som kedjan kan löpa i det närmaste friktionslöst över kuggarna.

PedrosBike lust – Silicone Polish

Annons

Gillar du att sköta om materialet och ta hand om dina älsklingar är det här en produkt för dig. Flaskan som är försedd med ett spraymunstycke är dryg och räcker i evigheter. Spraya på ett tunt lager, gnid och torka av. Den gör ramen spegelblank och ser till att skiten inte fastnar lika lätt och blir det inte för skitigt kan man bara torka av smutsen om man använt Bike lust innan.

Borstset

Vi har även fått testa ett par olika borstar. Vi tänkte först att det inte borde spela någon större roll vad man har för borste när man tvättar, en diskborste gör väl jobbet bra? Numera får diskborstarna stanna kvar i köket. Det är en stor skillnad på att tvätta cykeln med rätt borstar. En hårdare borste för kassetten och klingorna gör att smutsen inte har en chans. Den lite större, mjukare borsten är tacksam att använda på cykelns övriga delar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.