Cykelmässa i ruin vid årets upplaga av Gotland360

Landsväg 26 Aug 2015

Gotland360 är ett motionslopp på cykel som i år arrangeras för nionde gången, den 11 till 13 september. Även i år är det fler som vill delta än det finns platser till loppet där upplevelser, samvaro och god mat står i centrum.

”Det ska vara en njutning av cykla Gotland360. Vi brukar säga att vill man gå ner i vikt, då ska man välja ett annat cykellopp”, skrattar eldsjälen Philip Willners.

Gotland360 är ett arrangemang med betoning på cykling, god mat, upplevelser och social samvaro. Vad gäller cyklingen är det landsväg och gärna nära kusten. Det är lite trafik i september så vägarna är nästan bilfria.

”Vi får massor av beröm för den mat som serveras samt den trevliga samvaron. Ofta gotländska delikatesser som helgrillat lamm, rökt flundra och saffranspannkaka plus mycket annat både i depåer och till luncher, berättar cykelklubbens ordförande”, Henrik Broén.

Lika många från utlandet som från Gotland

De flesta av deltagarna (faktiskt cirka 90 procent) kommer från fastlandet och sedan lika många från utlandet som Gotland!

Sträckan är 360 km, alternativt 270 km eller 180 km för de som vill cykla en lite kortare variant. Fårörundan på fredagen är cirka 7,5 mil.

Mässa även för allmänheten

I år är det inte bara cykling som gäller, det finns också andra aktiviteter. Till exempel kommer allmänheten kunna gå på cykelmässa, Gotland360 Bike Expo, i S:ta Karins ruin vid Stora Torget under fredagen. De håller öppet mellan 15-19 med fri entré.

Starten för loppet går på lördag kl. 08.00 ifrån Holmen i Visby Hamn, genom innerstaden till Norderport, sedan söderut mot Hoburgen. Målgång sker från cirka kl. 14.00 vid Murfallet på Strandpromenaden på söndagen.
Kom gärna och heja på – det kan cyklisterna behöva!

Foto: Ronja Willners
Foto: Ronja Willners

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.