Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cross

Cx cupen besöker huvudstaden

Idag var det åter igen dags för Merida northwave cx cup. Den här helgen arrangeras tävlingarna vid Flottsbro i Stockholm. Banan höll god cyclocrossstandard med blöta, leriga och tungkörda partier. Den här banan bjöd även på en hel del höjdmeter jämfört med övriga crosstävlingar. Under damernas race var det Åsa Erlandsson som direkt kopplade greppet om loppet, hon tycks vara i det närmsta ostoppbar! Bakom henne var det lite mer spännande och i mål på en andraplats kom Angelica Edvardsson följt av Lisa Ström. I herrarnas lopp öppnade Mikael Flockhart upp starkt med Ludwig Söderquist och Magnus Darvell i hasorna. Ledningen höll i sig några varv men sen vred Magnus upp tempot och körde ifrån de övriga. Magnus lucka växte men kampen om 2:a platsen höll i sig hela vägen in i mål där Flockhart drog det längsta strået.

Topp tre blev således
För damerna
1. Åsa Erlandsson
2. Angelica Edvardsson
3. Lisa Ström

Annons

För herrarna
1. Magnus Darvell
2. Mikael Flockhart
3. Ludwig Söderquist

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Emma klar för Orica GreenEdge
Close