CX-cupen är igång

Cross 6 Okt 2014

Jesper_Andersson_DSC_2622I helgen drog svenska cyclocrosscupen igång med dubbelhelg vid natursköna Lida friluftsgård strax söder om Stockholm.

Det var ett starkt startfält med inte mindre än 42 startande herrar respektive 12 startande damer i prestigeklassen. På herrsidan var det Calle Friberg som snabbt kopplade greppet om förstaplatsen både under lördagen och söndagen. Närmast jagande var Fredrik ”Seglarn” Edin och därefter Mikael Flockhart. På damsidan var det Ida Jansson tävlandes för Eskilstuna CK som knep förstaplatsen med över två minuter ned till tvåan Ida Erngren, Fagersta och 3.40 ner till Sara Penton på tredjeplatsen.

Jesper_Andersson_DSC_2712Söndagens tävling blev för toppens del nästan en kopia av lördagens, herrarnas prispall blev identiskt med lördagen, med den enda skillnaden att avståndet mellan Friberg och Edin växte från 39 sekunder på lördagen till 57 på söndagen. Flockhart var 1.21 respektive 1.22 efter. Även damernas topp blev identiskt sånär som att Sara Penton inte startade på söndagen utan istället fick Louise Rundqvist, som blev fyra på lördagen, ta klivet upp på pallen.

Nu är det två veckors uppehåll innan det är dags för nästa två deltävlingar som avgörs i Alingsås.

Jesper_Andersson_DSC_2704 Jesper_Andersson_DSC_2626

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.