Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

Crescent startar nytt MTB-lag

Team Crescent Varberg är ett helt nystartat cykellag för unga cyklister i Varberg. Nu tar de sikte på en ny säsong inom den allt mer populära cykelgrenen mountainbike. “Killarna är otroligt taggade och det betyder mycket att Crescent gör den här satsningen på oss”, säger Magnus Örnborg, ansvarig för teamsatsningen.

Team Crescent Varberg
Team Crescent Varberg, fr v: Casper Johansson, Melker Hedrén, Samuel Örnborg, André Eriksson.

Precis som i övriga Sverige växer mountainbike i Varberg, och där har nu fyra talangfulla killar i 15-16 årsåldern som kör för Varbergs MTB fått en gyllene chans att utvecklas vidare, då Crescent gör en nysatsning enligt inspiration från ett liknande lag som idag finns i Stockholm [Team Crescent Stockholm, red:s anm.]. Crescent är, tillsammans med cykelbutiken Erland, sponsor till det nya laget.

“Det bubblade i killarna innan de fick berätta om satsningen, så taggade är de. Och det är klart att det här betyder mycket, det skapar en stark teamkänsla när man får ett varumärke att samlas under och Crescent har verkligen ställt upp”, säger Magnus Örnborg.

Förra säsongen var samtliga fyra killar väldigt framgångsrika, och i år är det fullt fart som gäller i de orange Crescentdräkterna. Men det kan också bli tufft – i den nya åldersgruppen hör i år tre av fyra lagmedlemmar till de yngsta:

“Det kan bli tufft, och innebär en jätteutmaning. Men det är samtidigt väldigt utvecklande at möta ett tuffare motstånd än man är van vid, och de har tränat riktigt hårt i vinter, 4 till 5 gånger i veckan”, kommenterar Magnus.

Annons

Västgötacupen, som består av tretton deltävlingar, kommer att bli lagets huvudsakliga fokus och premiär blir det hemma i Varberg till helgen, den 22:a april.

“Vi gör den här nysatsningen för att skapa förutsättningar för talanger att utvecklas och vill också bidra till det lokala föreningslivet”, säger Johanna Smedberg, marknadschef på Crescent.

 

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Test: BMC Roadmachine 03 105

Close