Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägPrylar

Craft och Team Sunweb i nytt samarbete

Svenska Craft får se till att ha gult tyg redo inför juli nästa sommar, då man nu inlett ett flerårigt samarbete med Tom Dumoulins lag Team Sunweb. Partnerskapet kommer att pågå i minst fyra år och innebär ett nära samarbete inom produktutveckling samt att Craft förser stallets herr-, dam- och utvecklingslag med kläder för tävling, träning och återhämtning.

“Vi drivs av innovation och är mycket glada över att börja utveckla tävlings- och träningsplagg tillsammans med ett av världens bästa cykellag”, säger Crafts Product & Marketing Director Daniel Högling. “Genom att samarbeta med ett världslag som Team Sunweb kommer vi att stärka vår närvaro inom cykling, som är ett viktigt fokusområde för oss de kommande åren. Samarbetet, som innefattar både herr-, dam- och utvecklingslaget, ger oss ett perfekt tillfälle att utveckla vårt erbjudande för såväl konsumenter som cykelklubbar – med målet att skapa nästa generations innovativa tränings- och tävlingsplagg för cyklister på alla nivåer.”

Koen Bart från Team Sunweb är mycket nöjd med att Craft nu är en del av lagets partnerportfölj. “Craft har haft fantastiska framgångar inom cykelsporten och är ett av de stora namnen i branschen. Varumärket har redan ett stort utbud av funktionella kläder av hög kvalitet. Dessutom är vi mycket entusiastiska över de innovationsprojekt som vi ska arbeta med tillsammans. Forskning och utveckling har blivit allt viktigare för Craft och är också en av hörnstenarna i lagets vision – en perfekt match! Craft kommer bland annat att arbeta tillsammans med våra experter och övriga innovationspartners för att ta nästa steg inom aerodynamik, temperaturreglering och säkerhet.”

Annons

Adri Zwarthoff, vd för Craft Benelux, ser mycket fram emot det nya samarbetet med Team Sunweb. “Vårt varumärke har under flera årtionden levererat de bästa kläderna till världens bästa idrottare. Team Sunwebs kärnvärden och höga prestationsnivå tillsammans med vårt innovativa DNA blir en perfekt kombination i utvecklingen av vår redan starka cykelposition på Benelux-marknaden. Vårt Benelux-kontor ligger geografiskt nära teamet, vilket innebär att vi enkelt kan bygga starka band med Sunweb och dessutom låta våra cykelhandlare dra fördel av detta partnerskap.”

NYA KLÄDER ÄVEN FÖR KIM MAGNUSSON

EF Education First – Drapac p/b Cannondale har ju haft ett samarbete med den andra svenska klädjätten, POC, men till nästa säsong blir det ny utstyrsel för KIm Magnusson och de andra cyklisterna i laget. Man har nämligen ingått ett samarbete med Rapha, ett samarbete som annonserades precis samtidigt som man avslöjade att man kommer försöka frångå traditionerna för i vilka sammanhang man ser WorldTourlag. Utöver de vanliga tävlingarna kommer man också satsa på tävlingar som ligger närmare cykelsportens utvecklingsfront, som gravellopp för att ta ett exempel.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Med nya Specialized S-Works Shiv Disc bonkar man inte i första taget

Close