Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

CK Bure elitsatsar

CK BureCK Bure har den senaste säsongen rönt stora framgångar med sitt juniorlag. De kanske största framgångarna kom på junior SM i Åstorp. På tempot hade man fyra cyklister på topp 10, med Pontus Kastemyr som segrare, Gustav Höög på fjärde plats, Filip Bengtsson sjua och Erik Wallén åtta. Man vann därmed även lagtävlingen som ju avgörs i tempodiciplinen. På linjet segrade Gustav Höög, Erik Wallén blev trea och Pontus Kastemyr blev sexa.

Med dessa (och många fler) framgångar i ryggen, har CK Bure känt att de vill bygga vidare med ett elitlag 2014, då killarna tar steget upp som seniorer. Till klubbens stora glädje får man behålla samtliga cyklister, förutom Karl Immelsjö som tills vidare valt att lägga cykelkarriären åt sidan.

Utöver juniorerna kommer laget även bestå av de lokala elitcyklisterna, Edvin Tholin, Joakim Carlsson och Peter Carlsson. Edvin tog steget upp till elitklungan under årets säsong och har kört bättre och bättre allteftersom. Laget kommer tillföras rutin från Joakim och Peter. De kommer båda senast från Team Refero. Det är CK Bures övertygelse att laget kommer ha stor nytta av deras erfarenheter och det blir deras uppgift att styra laget på banan.

Naturligtvis krävs det ett stort arbete av ledarna bakom elitlagen. Och för som så många andra ”mindre” elitlag i svensk cykel består CK Bures ledarstab av föräldrar och ”närmst sörjande”. Framförallt är det Magnus Bengtsson och Ola Nilsson som kommer att vara med i planering och genomförande av lagets satsning. Men som sagt… det är fler som drar sitt strå till stacken.

Laget kommer att börja sin säsong med ett träningsläger på Mallorca i början av mars. Där planerar man även att köra ett par tävlingar. Kort därefter åker man till Belgien för att med hjälp av Kermesselopp ”få fart på benen”, så man är redo när den svenska tävlingssäsongen drar igång.

Annons

Målsättningen för 2014 är en topp tre placering på SWE-cup totalt och för de yngre killarna står landslagsuppdrag i U23 klassen högt på önskelistan.

När det gäller material och personlig utrustning är inte allt på plats än, men klart sedan länge är att laget får stort stöd av Cykelmagneten i Falkenberg och kommer att köra på cyklar från Willier utrustade med Shimanos komponenter, hjälmar från Giro, däck från Vittoria och i kläder från Kalas.

Vi på Cycling Plus önskar grabbarna i laget lycka till inför säsongen!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Håll dig torr med enkla hjälpmedel

Close