Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Chris Froome ertappad med för höga doser astmamedicin

Chris Froome hade dubbelt så stor dos av astmamedicinen salbutamol i kroppen än tillåtet under Vuelta a Espana tidigare i år, rapporterar Cyclingnews. Det kan UCI (Union cycliste internationale) avslöja. Testet togs den 7:e september efter etapp 18 av årets Vuelta, en tävling som Froome gick segrande ur.

800px-Séptima_etapa_de_La_Vuelta_Ciclista_a_España_-_35989830843
Photo: Diario De Madrid 

UCI förklarar att närvaron av substansen salbutamol inte kan leda till någon provisorisk avstängning i nuläget. Men upptäckten kan senare leda till att Froome blir av med sin senaste Vueltatitel och stängs av.

Froome förklarar i ett uttalande att han har haft problem med astma sedan barndomen och att han fick rådet från lagläkaren att öka dosen vid det aktuella tillfället, eftersom symptomen hade förvärrats.

“Jag tar mitt ledarskap i den här sporten på största allvar. UCI har all rätt att göra tester, jag kommer att bidra med all information som behövs”, säger Froome.

Team Sky’s överhuvud Dave Brailsford kommenterar händelsen på följande vis.

Annons

“Jag har fullaste förtroende för att Chris följde den medicinska rådgivningen gällande hur han skulle ta hand om sina astmaproblem, och att röra sig inom den tillåtna dosen. Självklart kommer vi hjälpa till på alla sätt för att bringa klarhet i detta”

Kritiska röster har från olika håll riktats mot Froome efter detta avslöjande, ytterligare information och uppdatering i frågan kan väntas, rapporterar Cyclingnews.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Cykla för Musikhjälpen

Close