Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBMTB tävlingsnyheter

Cape Epic: Superstart för både Stenerhag och Rissveds

Idag inleddes Cape Epic med en 26 km lång prolog med individuell start, där de svenska tjejerna verkligen visade god form. 

I mixklassen, där lagen består av en herr- och en damcyklist, tävlar Jenny Rissveds tillsammans med mountainbikelegendaren Thomas Frischknecht. De tycks minst sagt kunna cykla bra ihop, för de tog hem den första etappen med besked! Efter första dagen leder de nu med 1 minut och 44 sekunder.

Jennie Stenerhag och hennes lagkompis Esther Süss i Team Meerendal CBC inledde det långa etapploppet starkt genom att bara vara 39 sekunder bakom Sabine Spitz och Robyn de Groot (Ascendis Health) efter en timme och femton minuters tempokörning. Till tredjeplacerade Hansgrohe Cadance OMX Pro har Jennie och Esther 1:10 tillgodo.

“Såklart ville vi vinna etappen, men en andraplats är också bra. Det är en lång tävling med många etapper kvar, så vi är glada att vi blev tvåa idag”, sa Jennie efter loppet.

Annons

“Vi körde så hårt vi bara kunde och jag kände mig väldigt bra. Det var väldigt varmt och mycket trafik [av cyklister på banan], det var svårt att passera folk. När man måste köra om så mycket tappar man lätt rytmen lite, men på det hela taget var det bra och roligt!”, berättade Jennie.

Läs mer: Stenerhag om Cape Epic – ”Att vinna är självklart målet!”
Läs mer: 
Stenerhag vann i Sydafrika

För Matthias Wengelin har uppladdningen inte varit helt optimal, i ett träningsrace tidigare i veckan kraschade han och skrapade upp båda underarmarna tämligen ordentligt. Inte blir det bättre av att Calle blivit sjuk, men killarna tog det försiktigt idag och rullade in på en nittondeplats.

Läs mer: Calle Friberg inför Cape Epic
Läs mer: 7 snabba frågor till Matthias Wengelin

En repris av dagens TV-sändning från tävlingen kan man se här. Imorgon väntar en 101 km lång etapp med 2 300 meter klättring, ett riktigt kraftprov med andra ord.

Läs mer: Lindgren till operation efter krasch i Cape Epic

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
7 snabba frågor till Mattias Wengelin

Close