Cape Epic: Bästa svenskdagen hittills

MTB tävlingsnyheter 23 Mar 2017

Hittills i veckan har de svenska tjejerna presterat fantastiskt bra, och idag var inget undantag. Glädjande börjar dessutom Calle Friberg och Matthias Wengelin få upp farten, efter några tyngre inledande dagar på grund av sjukdom.

På den längsta etappen, hela 112 kilometer, slog det svenska paret till med veckans hittills bästa placering, en elfteplats. ”Grym dag här på Cape Epic som slutade på en 11:e plats! Var med i täten 80km in i racet innan vi fick släppa, plockade några väggade lag in mot mål efter det”, skrev Matthias Wengelin efter målgång.

 

11th on today’s @capeepic stage for us?? @bioracersverige @apollosportssverige ? @jochenhaar

Ett inlägg delat av Calle Friberg (@calle_freemountain) Mar 23, 2017 kl. 5:07 PDT

Stenerhag en vinnare igen

Efter gårdagens tighta spurtförlust fick nu Jennie Stenerhag och hennes lagkamrat Esther Süss i Meerendal CBC nu kliva högst upp på pallen för tredje gången på fem försök. Hittills har de den minst sagt imponerande placeringsraden 2-1-1-2-1, och leder nu sammandraget med 12:40 före Ascendis Health.

”Det var extremt blåsigt, och mycket grusvägskörning. Det gjorde att det blev lite av ett långsamt, passivt race, ingen ville gå fram i vinden. De första 70 kilometerna höll många lag ihop, men sen var vi fyra lag som fick lucka och i nästa stigning sprack det upp så att det bara var vi och Ascendis. De fick en punktering, så efter det var vi själva in i mål. Vi är inte helt utpumpade, men tryckte på ganska hårt”, sa en nöjd Jennie efter loppet.

Femte raka för Rissveds

I mixklassen tycks ingenting kunna stoppa Jenny Rissveds och Thomas Frischknecht, som idag tog sin femte raka seger. I totalen leder de nu med över 24 minuter.

Glöm inte att du kan följa loppet live här!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.