Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägPrylar

Canyon släpper snuskigt lätt landsvägscykel

(C) Canyon
(C) Canyon

Vi är normalt sett inte överrösta av cykellanseringar så här års, men ganska nyss kom Rose med en ny modell, Pinarello släppte en ny värsting och i mitten av december lanserade Canyon skivbromsar på nästan samtliga cyklar.

Nu gör den tyska cykeltillverkaren det igen och lanserar idag en nyhet som bokstavligt talat väger lätt. Den nya ramen Ultimate CF EVO väger så lite som 665 gram, och gaffel 270, vilket är deras lättaste – och enligt dem själva – deras mest avancerade ramset någonsin.

Detta är den fjärde generationen av Ultimate CF, som är tänkt att kombinera vridstyvhet, komfort och aerodynamik, där Canyons ingenjörer tagit materialvalet till en helt ny nivå. Bland annat har de använt sig av kolfiberkvaliteter som det krävdes specialtillstånd från det japanska försvarministeriet att få använda.

Enligt Canyon är den främsta fördelen att de kunnat bygga en lättare ram utan att varken tumma på vridstyvhet eller säkerhet.

Att köpa någon av de två modeller som levereras från fabrik (Ultimate CF EVO 10.0 SL eller 10.0 LTD) är inte för alla, men däremot är det gratis att titta. Den här sidan tar en liten stund att ladda, men när det väl är gjort kan du få fördjupa dig i Ultimate CF EVOs egenskaper om du är nyfiken.

Annons

Vi ser fram emot att testa cykeln senare i år och se om den lever upp till de höga förväntningarna!

Läs mer: Vi testar skivbromsade landsvägscyklar
Läs mer: Canyon släpper nya skivbromscyklar
Läs mer: Test – Schyssta hjul från Bontrager

Klicka på bilderna nedan för att förstora

Specifikation för den lättaste varianten

 Modell 10.0 SL
Hjulset Lightweight Meilenstein Obermayer Tubulars inkl. Ceramic Speed Bearings
Växlar SRAM Red 22
Vevparti THM Clavicula Sine Exceptione
Bromsar THM Fibula | Tune Brake Shoes
Cockpit Canyon H18 Ergo CF Bars / V13 Stem
Vikt 4.96 kg

 

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Två OS-medaljörer klara för UNT Bike Weekend

Close