Canyon släpper snuskigt lätt landsvägscykel

Prylar 2 Feb 2017
(C) Canyon
(C) Canyon

Vi är normalt sett inte överrösta av cykellanseringar så här års, men ganska nyss kom Rose med en ny modell, Pinarello släppte en ny värsting och i mitten av december lanserade Canyon skivbromsar på nästan samtliga cyklar.

Nu gör den tyska cykeltillverkaren det igen och lanserar idag en nyhet som bokstavligt talat väger lätt. Den nya ramen Ultimate CF EVO väger så lite som 665 gram, och gaffel 270, vilket är deras lättaste – och enligt dem själva – deras mest avancerade ramset någonsin.

Detta är den fjärde generationen av Ultimate CF, som är tänkt att kombinera vridstyvhet, komfort och aerodynamik, där Canyons ingenjörer tagit materialvalet till en helt ny nivå. Bland annat har de använt sig av kolfiberkvaliteter som det krävdes specialtillstånd från det japanska försvarministeriet att få använda.

Enligt Canyon är den främsta fördelen att de kunnat bygga en lättare ram utan att varken tumma på vridstyvhet eller säkerhet.

Att köpa någon av de två modeller som levereras från fabrik (Ultimate CF EVO 10.0 SL eller 10.0 LTD) är inte för alla, men däremot är det gratis att titta. Den här sidan tar en liten stund att ladda, men när det väl är gjort kan du få fördjupa dig i Ultimate CF EVOs egenskaper om du är nyfiken.

Vi ser fram emot att testa cykeln senare i år och se om den lever upp till de höga förväntningarna!

Läs mer: Vi testar skivbromsade landsvägscyklar
Läs mer: Canyon släpper nya skivbromscyklar
Läs mer: Test – Schyssta hjul från Bontrager

Klicka på bilderna nedan för att förstora

Specifikation för den lättaste varianten

 Modell10.0 SL
HjulsetLightweight Meilenstein Obermayer Tubulars inkl. Ceramic Speed Bearings
VäxlarSRAM Red 22
VevpartiTHM Clavicula Sine Exceptione
BromsarTHM Fibula | Tune Brake Shoes
CockpitCanyon H18 Ergo CF Bars / V13 Stem
Vikt4.96 kg

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.