Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

Canyon och Leanda “Queen of Kona” Cave inleder ett nytt samarbete


Canyon Bicycles och världens bästa kvinnliga triathlet över mellan- och långdistans, Leanda Cave, inleder ett nytt samarbete 2013. Hennes nya arbetsredskap kommer att bli tempo- och triathloncykeln Speedmax CF som redan vunnit flera utmärkelser. Utifrån Leandas krav är Speedmax CF en helt optimal cykel som ger cyklisten stor flexibilitet med de många möjligheterna att kombinera styrstam, armstöd, extensions och distanser.

”Direkt vid det första mötet med Canyon förstod jag hur mycket tid och passion som investerats i utvecklingen av nya Speedmax CF. Utvecklingsteamet är extremt progressivt och framåt; det märks att återkopplingen från de aktiva går direkt till dem. Cykeln kändes direkt obeskrivligt snabb och komfortabel. Jag kan knappt vänta på att få tävla på nya Speedmax.”, säger Leanda.

Under hennes pågående vinterträning och för korta, backiga och tekniskt krävande tävlingarna så använder 34-åringen från Wales en Aeroad CF med triathlonutrustning.

Cave krönte sin framgångsrika säsong 2012 med dubbla världsmästerskap; 70.3 Ironman i Las Vegas och Ironman-världsmästerskapen på Hawaii. Det gör henne till den enda athleten i historien som vunnit båda världsmästartitlarna under en och samma säsong.

Annons

”Vi på Canyon är överlyckliga över att ha kunnat knyta Leanda Caves kunskap till oss. Vi är också stolta över att kunna erbjuda henne en av de bästa tempocyklarna i världen, Canyon Speedmax CF. Genom samarbetet med en av den mest framgångsrika idrottskvinnorna så hoppas vi att kunskapen ska knytas till vår utveckling av tempomaskiner”, förklarar Andreas Walzer, Canyon Teams Samarbets-manager.

Årets säsong startar officiellt den 3:e mars med Escape from the Alcatraz. Den 14:e juli så kommer hon att testa sin ironmanform ordentligt vid tävlingen Challenge-Roth. Hennes mål för 2013 står helt klart, att fortsätta dominansen inom långdistansen och försvara titeln “Queen of Kona”.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Historiskt första SM i bancykling
Close