Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Canyon i samarbete med ytterligare proffslag

Via ett pressmeddelande berättas att Canyon befäster sin roll inom proffscyklingen, där man under de senaste åren varit en av relativt få cykeltillverkare som stöttat ett flertal lag samtidigt. Nästa lag att köra Canyon är det hårt satsande franska laget Arkea-Samsic, som framförallt förstärkt inför nästa år genom att kontraktera colombianske Grand Tour-vinnaren Nairo Quintana. Han kan därmed fortsätta på Canyon efter åren i Movistar, men nu får han istället för Valverde och Landa sällskap av franske mästaren och publikfavoriten Warren Barguil uppe i bergen. Här nedan följer Canyons pressmeddelande:

Hos oss på Canyon finns tävling i vårt DNA. Därav är vi otroligt glada att meddela att från och med 1 januari 2020 kommer Arkea-Samsic vara nästa lag som cyklar på Canyon i proffsklungan. UCI Pro Continentallaget har sina rötter i Bretagne i Frankrike – ett område med en rik cykelhistoria – och de är sponsrade av bankgruppen Arkea och Samsic som är en leverantör av företagstjänster.

Roman Arnold, grundare och CEO på Canyon Bicycles förklarar: ”Proffscykling driver Canyon som företag och som märke. Vårt engagemang i proffsklungan motiverar oss att fortsätta utveckla innovativa lösningar, att pusha gränserna för teknologi och teknik och att ta vara på all vår kunskap, erfarenhet och expertis för att utveckla racevinnande cyklar. Och att jobba med världens bästa team och cyklister är därför en nödvändighet för att uppnå just detta. Jag ser fram emot att börja jobba med Arkea-Samsic för att de delar samma fokus som vi har – att jobba hårt för att uppnå fantastiska resultat. Med Warren Barguil, Nairo Quintana och Nacer Bouhanni har de en otroligt talangfull line-up som innebär att det finns mycket talang, erfarenhet och ledarskap i laget nästa år.”

Annons

När det kommer till proffsen så är Canyons drivkraft att att erbjuda de bästa cyklisterna den bästa utrustningen. Det är en strategi som som visat sig framgångsrik med framgångar på alla olika nivåer inom sporten – från cykelcross till klassikertävlingar och Grand Tours. Nu kommer Warren Barguil och hans lagkamrater få alla förutsättningar att ta stora segrar med ny utrustning i värdsklass till sitt förfogande. Ultimate är en fantastisk klättrarcykel i bergen, Aeroad är aerodynamisk och perfekt för snabba etapper medan tempocykeln Speedmax har visat sin tävlingskapacitet om och om igen.

Emmanuel Hubert, General Manager i Arkea-Samsic säger: ”Vi har skrivit på ett tvåårsavtal med Canyon – ett innovativt och bevisat framgångsrikt märke med massor av erfarenhet från proffscyklingen. Detta partnerskap ser till att våra cyklister kommer kunna ta del av Canyons världsledande cyklar och teknik från starten av 2020. Vi är väldigt stolta och spända över att jobba så nära med ett branschledande märke som Canyon och att få representera dem i proffsklungan. Canyon har tävling i deras DNA och strävar alltid efter att nå perfektion i deras cyklar och teknologi. Att jobba tillsammans med dem stärker vår status som ett lag med stora ambitioner för framtiden och en strävan att uppnå stora resultat vid de allra största tävlingarna.”

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
RYGGEN – EN AKILLESHÄL FÖR MTB-CYKLISTER?!

Close