Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Prylar

Canyon går ett steg längre med tre nya damspecifika modeller

Det är inte helt ovanligt att det ”damspecifika” hos en cykelmodell bara består i en bredare sadel och en annan färg, även om det såklart finns ambitiösa undantag. Canyon har dock verkligen gått hela vägen när man nu släpper tre nya damspecifika modeller, då man bland annat anpassat även sådant som geometri, rörprofiler, samt även hjuldimension på de minsta storlekarna.

Generella skillnader, men inte som man trott

En av anledningarna till att Canyon har möjlighet att kunna göra välgrundade analyser av behov som är mer typiska för kvinnor, är faktiskt att de säljer online och oftast inte träffar sina kunder. Istället har man ju ett system där kunderna skriver in sina kroppsmått, och därmed har Canyon en databas med 60 000 individer som de kan dra slutsatser ifrån. Det visade sig exempelvis vara felaktigt att män och kvinnor är olika när det gäller proportionerna mellan benlängd och överkroppslängd, vilket man ibland hör påståenden om. Däremot fanns det andra skillnader som man har anpassat de nya geometrierna utifrån, som att kvinnor hade kortare armar i relation till överkroppens längd, eller att de hade bättre rörlighet i höftpartiet.

Mindre hjul

Canyon erbjuder nu cyklar som ska passa cyklister ända ned till 152 cm, och med små landsvägscyklar kan det ibland orsaka problem med den vanliga hjulstorleken. Vanligtvis tvingas man ge cyklarna en väldigt flack front för att undvika alltför mycket tåöverlapp, vilket kan göra att de blir lite sega och trista i köregenskaperna. Canyon löser det genom att använda 650B istället för 700c-hjul på de minsta storlekarna, och man har också samarbetat med Reynolds, DT Swiss och Schwalbe för att se till att kunna erbjuda högpresterande hjul och däck i den mindre dimensionen.

Annons

Man har också kunnat anpassa rörprofilerna utan att tappa styvhet, vilket gjort att cyklarna blivit väldigt lätta samt mer aerodynamiska än sina unisex-föregångare.

Skivbroms

De tre nya modellerna har samtliga skivbroms, och följer här nedan:

Ultimate_WMN_CF_SLX_Disc_CSR
Ultimate WMN CF SLX
Endurace WMN CF SL
Endurace WMN CF SL
Endurace WMN AL
Endurace WMN AL
Tags : canyon

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Inför Giro d’Italia med Tobias Ludvigsson

Close