Canyon avslöjar lite nyheter inför 2015

MTB 7 Aug 2014

Postorderföretaget Canyon avslöjade nyligen lite nyheter inför 2015. Riktigt allt får vi inte veta riktigt ännu, utan man hänvisar till den stora Eurobikemässan som är om ett par veckor, men tre smakprov på vad som är på gång inför nästa säsong kommer här:

Canyon SpectralSpectral CF
Spectral AL lanserades inför den förra säsongen och har blivit en omtyckte all-mountaincykel. I år höjer man ribban ytterligare ett steg och lanserar en kolfiberversion av samma cykel, Spectral CF. Design och tekniska lösningar har flyttats över till den nya ramen som inte väger mer än 1 900 gram. Kolfiberversionen verkar bara erbjudas med 27,5”-hjul (AL finns som både 27,5” och 29”) och 140 mm fjädringsväg. Även Spectral AL får en ansiktslyftning inför den kommande säsongen med bland annat en lite längre reach för att skapa en stabilare cykel, samtidigt som man sätter på en kortare styrstam för att behålla den snabba och responsiva hanteringen. För de storväxta kan det också vara bra att veta att man från och med 2015 erbjuder alla Spectralmodeller även i XL och finns därmed i storlekarna S-XL.

Canyon Strive

Strive AL
Strive är en endurocykel som påstås klättra som en XC-cykel och klara utförskörningar som en downhillcykel. Nytt för i år är att man utöver kolfiberversionen som kom förra året nu också erbjuder en billigare version i aluminium. Det gör att det unika Shape-shiftersystemet också blir tillgängligt lite längre ner i prisklasserna. Shape-shifter är ett system som gör att du kan ändra cykelns geometri och fjädringsväg med ett enkelt tryck på en knapp på styret. Det gör att cykeln enkelt kan anpassas mellan XC-läget och DH-läget.

Precis som CF-modellen kommer AL att erbjudas med två olika geometrier. Regular Geometry har utvecklats från Spectral, vilket innebär en kompakt bakre triangel för en ökad mångsidighet medan Race Geometry karakteriseras av en mer utdragen framända av cykeln och ökad hjulbas, vilket ger bättre stabilitet i höga hastigheter under snabba utförskörningar.

Canyon DudeDude CF
Efter att du kört en fatbike kommer du se på terrängcykling på ett nytt sätt. Oavsett om underlaget bjuder på sand, snö eller lera ger Dude CF dig en helt ny dimension på vad rolig cykling innebär. Hjulen är utvecklade i samarbete med DT Swiss och täckta av ett par Schwalbe Jumbo Jim däck som ger ett fantastiskt grepp och rullar över det mesta som du ställer i dess väg. Dude CF bjuder också på några smarta och intressanta lösningar. Bland annat har man dubbla dropouts för att fästa bakhjulet i så att man kan alternera den effektiva längden på kedjestagen så att du kan ha både 4.0 och 4,8-tums hjul. Men en kolfiberram som endast väger 1550 gram är Dude CF en mästare i klättringarna även om det inte ser ut så.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.