Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Notis: Cannondale lanserar spännande ny Jekyll

Cannondale lanserar idag en ny Jekyll enduro-hoj, med en väldigt spännande design. Vi har på sistone sett hur high pivot-design tillsammans med idler pulley fått en renässans, och Cannondale blir nu först av de stora tillverkarna att lansera en enduro-modell med sådan design. Tanken är i vanlig ordning att bakhjulet ska röra sig mer bakåt när man kör på ett hinder, och sedan har man dragit om kedjan upp mot huvudleden mellan bak och framtriangel för att inte krafterna i kedjan ska låsa upp länkaget, eller länkaget ska rycka i kedjan vid kompression.

Nya Jekyll har även en annan väldigt spännande design, då bakdämparen är gömd i en så kallad ”Gravity Cavity”, i diagonalröret. En viktig poäng med detta är att sänka tyngdpunkten så mycket man kan.

Andra välkomna saker på den nya cykeln är att den är väldigt anpassad utifrån storleken, bland annat med kedjestagslängd som skiljer sig mellan storlekarna.

Annons

Vi får se om detta bara är början, och high pivot kommer att sprida sig ytterligare utanför downhill-segmentet bland de stora tillverkarna. För mer info: Cannondale Jekyll

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.