Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägNyheter

Camp Dalsland startar nytt gravel-lopp

Foto: Marie Leander/Camp Dalsland

Camp Dalsland utökar sin arsenal av outdoor-evenemang och startar Dalsland Gravel Race i juni 2019.
Camp Dalsland är en ideell förening vars syfte är att stärka besöks- och turistnäringen i Bengtsfors kommun genom olika outdoor-evenemang. Gravel-segmentet ökar som många märkt av enormt för närvarande, och Dalsland har fantastiska grusvägar som ofta går längs vackra sjösystem. De är dessutom lågt trafikerade med utmanande höjdskillnader och därför perfekta för gravel bikes.

– Det skall bli jätteroligt att arrangera ett av de första stora gravel bike-loppen i Sverige. Vägarna i Dalsland bara väntar på att fler cyklister ska använda dem. Vi har ett stort nät av vackra och välpreparerade grusvägar som egentligen används alldeles för lite, säger
Per Johnler, ordförande och verksamhetsansvarig för Camp Dalsland. Dalsland Gravel Race kommer att gå av stapeln 8.e juni 2019 och deltagarantalet är maximerat till 500 personer. Den preliminära bansträckningen är cirka 14 mil lång med start och mål i Bengtsfors. Loppet kommer preliminärt att gå norrut från Bengtsfors till Lennartsfors och därifrån söderut till Dals-Långed och sedan återigen norrut till målet i Bengtsfors. Det kommer även finnas en kortare distans på ca 7 mil, som går på västsidan av sjön Lelång.

– Banorna kommer att bli utmanande och vi hoppas att både inbitna MTB- och racerentusiaster kommer och testar denna nya disciplin inom cykelsporten, säger Per Johnler, ordförande och verksamhetsansvarig för Camp Dalsland.

Annons

Anmälan öppnar inom kort.

Foto: Marie Leander/Camp Dahlsland

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
CYKELFRÄMJANDET JOBBAR FÖR HÅLLBARA STIGAR – FRIA FRÅN SURHÅL OCH HANDGEMÄNG

Close