Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Calle Friberg tog åttonde plats på årets första Marathon World Series

Calle FribergCalle Friberg inledde MTB-säsongen på ett utmärkt sätt då han körde in på en fin åttonde plats i Laissac, Frankrike på årets första Marathon World Series.

Marathon World Series kan ses ungefär som en världscup, men har inte riktigt samma status som världscupen i en del andra idrotter har.

Calle var mycket nöjd med sin insats i Frankrike samtidigt som han var lite förvånad själv över att formen var så pass god redan så här tidigt på säsongen: ”Jag är lite överraskade att jag hade så mycket i mig”, kommenterar han den framskjutna placeringen.

Calle fick en bra start och var med framme i täten under de inledande kilometrarna, men redan i första stigningen som varade i cirka 10 minuter kände han att han inte hade riktigt samma vana vid långa backar som cyklisterna som tränat mer nere i bergen i vinter. ”Efter första stigningen låg jag runt 20 plats”, avslöjar han. Men därefter passade banan Calle bättre och placering efter placering plockades och han hittade ungefär jämnbördiga cyklister att kämpa med. ”Banan var kanonfin med mycket upp och ner, och det var aldrig någon vila”, kommenterar han. ”Så fort man kom upp på ett krön väntade en teknisk utförskörning ner igen”.

Efter nästan 4 timmars slit i sadeln i underbart franskt vårväder kunde Calle till slut passera mållinjen efter 85 km cykling som åttonde cyklist, knappt 14 minuter efter segrande Colombianen Leonardo Paez Leon.

Annons

Även Emmy Tillberg gjorde ett mycket fint lopp och slutade på sjunde plats i damklassen.

Resultat: Marathon World Series, Laissac, Frankrike
1: Leonardo Paez Leon(Colombia)  3.42.11
2: Luis Pinto(Portugal) 3.45.00
3: Urs Huber(Schweiz) 3.52.51
8: Calle Friberg (Sverige) 3.56.06
17: Fredrik Ericsson (Sverige) 4.03.02
29: Lars Bleckur (Sverige) 4.14.16
42: Fredrik Edin (Sverige) 4.32.53
60: Jesper Hjortsberg (Sverige) 4.52.18
65: Isak Strömberg (Sverige) 4.56.48

Damer
1: Alice Pirard (Belgien) 3.45.23
7: Emmy Thelberg (Sverige) 4.09.01
8: Angelica Edvarsson (Sverige) 4.19.23
Calle Friberg

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Östgötaloppet 2014

Close