Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBSvenskar utomlands

Calle Friberg inför VM i långlopp

Laissac4På söndag är det full fart för våra svenska MTB-cyklister. På hemmaplan avgörs Ränneslättsturen i Eksjö som är ett av de populäraste loppen i Långloppscupen, men några av de hetaste namnen på både herr- och damsidan saknas. Nu ger det istället chansen för andra att jaga ikapp försprånget. På damsidan har Emmy Thelberg, som redan leder cupen, en god chans att utöka eftersom båda Falutjejerna som delar andraplatsen, Hanna Bergman och Jennie Stenerhag saknas. Men samtidigt öppnar det upp chansen för Sanda Backman och Martina Thomasson som inte ligger många poäng efter.

På herrsidan saknas Fredrik Eriksson och Calle Friberg. Båda dessa herrar är tillsammans med Jennie Stenerhag i Sydafrika för att köra VM i långlopp, vilket öppnar upp för Flockhart, Darvell och Bleckur som nu får chansen att plocka in lite poäng på Eriksson. Calle ligger redan en bit efter trots segern på det inledande Billingeracet, men missade sedan Långa Lugnet och kraschade på Lida Loop.

Vi slog en signal till Calle Friberg för att kolla av formen inför VM och se hur det står till med axeln efter kraschen på Lida Loop.

Calle bekräftar att han är på bättringsvägen även om det har varit dåligt med MTB-pass sedan olyckan. ”Jag har bara kört två pass på MTB på tre veckor, så formen kunde nog varit bättre”, avslöjar han. Däremot har det blivit många pass på landsvägscykeln istället. Axeln smärtar fortfarande lite, men det blir bättre för varje dag som går och han hoppas vara helt smärtfri när han står på startlinjen på söndag.

Annons

Landslaget har inte skickat ner något helt team till Sydafrika utan det är bara Calle, Fredrik Eriksson och Jennie Stenerhag som är på plats. Till sin hjälp har de även Calles pappa och faster som kommer att få agera markservice och langare.

Calles personliga målsättning har under hela säsongen varit att förbättra sitt personbästa från 2012 då han blev 15:e på långlopps-VM, men efter kraschen på Lida har förväntningarna fått ställas om. ”Tanken var att göra något bra och förbättra min bästaplacering, men det kommer nog blir tufft nu. Banan mäter cirka 9,5 mil och totalt 3000 höjdmeter, så det kommer att bli riktigt jobbigt. Men vi ser fram emot att köra”, berättar han på väg ut till Arlanda.

I nästa nummer av Allt Om MTB som kommer om ett par veckor kan du läsa en längre intervju med Calle då han berättar om sin karriär och varför han la av för några år sedan, för att sedan komma tillbaka starkare än någonsin.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Gustav Larsson skadade ryggen i svår olycka

Close