Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Vitryskt i topp när herrarna körde tempo

Tobias Ludvigsson och Gustav Larsson hade inte riktigt benen med sig idag när tempoloppet avgjordes.
Tobias Ludvigsson (bilden) och Gustav Larsson hade inte riktigt benen med sig idag när tempoloppet avgjordes. Foto: SCF

VM i tempo avgjordes i Richmond idag och det blev Vasil Kiryienka från Vitryssland som tog hem världsmästartiteln. Varken Tony Martin eller Tom Dumoulin kunde rå på vitryssen och efter ett spännande slut hamnade ingen av dem på pallen. Istället blev det italienskt silver genom Adriano Malori och brons till Frankrike genom Jérome Coppel.

Tyvärr stämde det inte riktigt för svenskarna idag.

Gustav Larsson, som gjorde sitt sista lopp för säsongen kom på 38:e plats, något som den svenske mästaren inte var nöjd över.

“Jag är lite besviken för att jag inte körde fortare idag”, säger Gustav Larsson efter målgång.

Annons

“Jag är inte helt missnöjd med körningen, men det var tungt och jag hade väl inte min bästa dag helt enkelt. Det kunde ha gått bättre, säger Tobias Ludvigsson som slutade 41:a.
Nu väntar närmast Lombardiet runt för Tobias, ett  26 mil långt linjelopp och sista UCI-tävlingen på året innan det blir semester.

VM-banan för herreliten var 53.9 kilometer och startade vid den stora nöjesparken Kings Dominion norr om Richmond för att nå målområdet i Richmond city där en stor publik väntade. Banan gick mestadels på större vägar, med några små avstickare, en rätt så varierad bana med färre klättringar än det brukar vara på tempoloppen.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Ikväll gäller det för Tobias och Gustav

Close