Bromsljus för cykel

Landsväg 14 Maj 2013

Att montera bromsljus på din cykel kanske inte ligger så nära till hands men pendlar du tex mycket i stadstrafik eller ska cykla Vätternrundan snart är det inte alls en dålig ide. Att kunna förvarna dina medtrafikanter eller klubbkompisar att du saktar in kan förhindra olyckor. Vi har testat ett bromsljus från Maxxon/Ventus.

Med samma slags teknologi som Nintendo Wii känner den av när du bromsar in och du behöver inga sladdar. Precis som med en vanlig lampa med andra ord.
Bromsljuset monteras enkelt runt sadelstolpen, medföljande distanspackningar gör att den passar de flesta storlekarna.

Man kan ha den i tre olika lägen för dag eller kväll, blinkande eller fast sken mm och när man bromsar lyser de fem ledlamporna upp eller lyser starkare beroende vilket läge man har den i. Den stänger av sig själv efter fyra minuters inaktivitet och sätts igång igen vid rörelse vilket är bra om man är glömsk. Synligheten är bra och även i starkt dagsljus gör den sitt jobb för bakomvarande trafikanter.

Enligt återförsäljaren kan den behöva en inlärningsperiod men vårat exemplar fungerade bra direkt.
BromsljusBromsljus
Bromsljus

Sammanfattning:

Behöver du en billig livförsäkring med lite extra teknik istället för ditt vanliga bakljus är detta alternativet för dig. Skäms du för att ha lampor och är rädd att addera vikt på cykeln får du fortsätta utan, dock på egen risk.

Pris cirka 350:-

1 kommentar

Sven-Erik 16 Maj 2013

Gammal idé: Bausch & Lomb har ett ‘broms- och bakljus dessutom inte är batteridrivet. Miljötänk.

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.