Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Svenskar utomlands

Bra svenskhelg ute i Europa

Helgen som gick bjöd på många fina svenska placeringar ute i Europa. Med risk för att vi har missat någon ska vi försöka sammanfatta de som vi har hittat.

En av våra största stjärnor, Emma Johansson, följde upp segern förra helgen med att komma tvåa i årets andra Världscupstävling, Trofeo Binda i Italien. Emma tog hem spurten mot Ellen Van Dijk, men mot segrande Elisa Longo Borghnini som tidigare gått loss solo fanns inget att göra. I och med andraplatsen klättrar Emma i världscupen till en andraplats och tar också in poäng på ledande Marianne Vos som blev sexa i tävlingen.

Martina Thomasson och Madeleine Olsson
Bild från Isabelle Söderbergs blogg. www.skandisloppet.se/web/blogg

Andra som gjort bra ifrån sig i helgen är tjejerna i Cramo Go:Green som varit i Belgien och kört Gent-Wevelgem. Som vanligt den här säsongen bjöd Belgien även den här helgen på nollgradigt väder och bitvis snö. Isabelle Söderberg hade pigga ben och kom loss med en klunga på 7 cyklister från flera olika lag, vilket gjorde att det aldrig byggdes upp något bra samarbete och med cirka en mil var utbrytningen inkörd. Flera mindre utbrytningsförsök hämtades upp, bland annat en med Madeleine Olsson som dock blev upphämtad med 2 km kvar.  Till sist avgjordes tävlingen med en spurtuppgörelse där Kirsten Wild tog hem segern. Martina Thomasson var starkast i slutet av svenskorna och gick i mål på en femteplats, medan Isabelle Söderberg blev nia och Madeleine Olsson 13:e.

Junioren Karl Immelsjö var också i Belgien och gjorde sin årspremiär, och vilken premiär – seger i säsongens första tävling lär ge mängder med inspiration för träningen i vår.

I Frankrike har laget med det kanske längsta namnet i cykelbranschen – Team People4you-UnaasCycling powered by Bliz – varit och kört etapploppet Tour de Normandie. Fredrik Ludvigsson har hela veckan hållit sig väl framme och kunde avsluta på en total 5:e plats medan Michael Olsson lade beslag på 9:e platsen. ”Jag är verkligen stolt!”, säger sportchefen Aike Visbeek.

Annons

På MTB har Matthias Wengelin varit över i England och kört premiärloppet i brittiska cupen. England bjöd på svenskt vinterväder, vilket nog inte var någon nackdel för Wengelin som kört all sin vinterträning i Sverige och därmed är ganska van vid snö och is. Matthias tog direkt kommandot och lämnade konkurrenterna bakom sig, efter det första, av fem, varv på den drygt 5 km långa slingan var ledningen runt 10 sekunder. Avståndet krympte och ut på sista varvet var Wengelin i rygg på Paul Oldham, men Wengelin hade bestämt sig för att inte upprepa andraplatsen från förra året och kunde pressa ut lite extra krafter och åter igen gå ifrån och komma ensam in på upploppet.

”Det var en skön seger, jag tänkte på andraplatsen från förra året och jag ville placera mig ett steg högre idag”, berättade han efter loppet. ”När två åkare kom ikapp mig med två varv kvar kände jag mig pressad och när de försökte åka ifrån mig fick jag verkligen ge allt”, berättade han om loppet.

Den sista stora svenska cyklisten som vi väljer att uppmärksamma är Bernt Johansson, som med minsta möjliga marginal tog sig vidare från första omgången i TV-programmet Mästarnas Mästare efter ha hamnat sist efter sex grenar, men slog ut Malin Ewerlöf i ”Nattduellen”.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Planet X RT58-S – Ny billig kolfiberacer

Close