Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

BMC visar upp nyheter

Schweiziska BMC visade nyligen upp lite av nyheterna inför nästa år. Vi var där och kikade på godbitarna.

Vi samlas på Velodrome suisse för att beskåda 2014 års modellprogram från schweiziska BMC. Det råder en god stämning i luften, det kan ha något att göra med det faktum att Thor Hushovd precis vunnit norska mästerskapen samt att Julien Absalon dagen innan eventet blivit europeisk mästare i mountainbike, båda på cyklar från BMC.

BMC AlfineBMC stoltserar med att ha tillverkat den snabbaste pendlarcykeln på marknaden, den så kallade Alpen Challenge 01 är en landsvägsinspirerad pendlarcykel som ser ordentligt sportig ut. Här har de tänkt till och deras sinne för detaljer syns överallt. Skärmarna monteras på under halvminuten vilket gör det enkelt att lämna dessa hemma de dagarna solen hägrar. Ingenjörerna har även tänkt till när det kommer till stöldskydd. Hjulens snabbkopplingar samt sadelstolpsklämman använder en låsning som tar hjälp av gravitationen. Att dra åt är inga problem, men skall du släppa på skruvarna, t.ex. för att stjäla ett hjul så krävs det att cykeln läggs ner först, vilket blir lite svårt om den är fastlåst i ett ställ. Även belysningen är smart placerad. Byt ut en av distanserna på styrhuvudet mot en ring där belysningen är fäst,  bak placeras den på sadelstolpen. Cykeln kommer i en hel del olika utföranden. Den finns dels med remdrift och kapslade växlar eller föredrar du kedja går den att få med bland annat Sram xx1 gruppen.

Annons

BMC SLR01Men den största nyheten var kanske deras uppgraderade Team Machine SLR 01. Trots stora framgångar på 2013 års ram har ingenjörerna slitit hårt för att göra 2014 års modell ännu bättre. Och de tycks ha lyckats. Ramen är framtagen med deras ACE technology där de med hjälp av CAD program och avancerade beräkningar optimerat parametrar så som geometri, ramens tvärsnitt samt kolfibrets struktur för att få ner vikten, öka styvheten och vertikal följsamhet. Sedan har de självklart låtit sina cyklister Cadel Evans och Philippe Gillbert dela med sig av sina åsikter kring cykelns egenskaper. Resultatet är en ram med inte mindre än 55% högre styvhet/vikt förhållande. Ramen är förberedd för både elektroniska och mekaniska växlar, utrustad med BB86 pressfit. BMC’s formspråk med sina nedflyttade kedjestag känns igen på långt håll, nytt för 2014 är att stagen har ett triangulärt tvärsnitt.

BMC
Schweizisk känsla för design och kvalitet

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Wengan spurtade sig till en tredje långloppsseger i en rekordfylld Ränneslättstur

Close