Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBPrylar

BMC FOURSTROKE BRYTER NY MARK

Den förra generationen av BMC Fourstroke var på flera sätt före sin tid när den kom för ett par år sedan, men nu var det dags för en uppdatering. Då bryter man återigen ny mark, och nu med en integrerad eliptisk sänkbar sadelstolpe som det största affischnamnet. Lägger man till en oerhört progressiv geometri och en del andra finesser, så får man en cykel som är redo att ta VM-banorna med storm under mästerskapet nere i Schweiz.

 

RAD – Race Application Dropper

Den integrerade sadelstolpen är eliptisk och i aluminium, och hela systemet väger bara 345 gram – alltså ungefär som en standardstolpe man hittar på anständig mountainbike, och betydligt mindre än en klassisk dropper. Den har två lägen, antingen högst upp eller 80 mm ner, och styrs utan hydraulik.

En annan sak som sticker ut med nya Fourstroke är att den är väldigt progressiv i geometrin, med en gaffelvinkel på 67,5 grader, lång front, och gaffeloffset på 44 mm som bör göra den oerhört trygg nedför berget. Man har också kortat ner kedjestagen till 429 mm trots att man har kvar sitt dual pivot-länkage som man kallar för APS, vilket borgar för trampeffektiv men välfungerande dämpning.

Annons

Många finesser

Den som har ögonen på skaft ser nog att diagonalröret ser rakare ut än de brukar göra, och detta är en lätt och styv design där man sedan skyddar röret mot gaffelkronan genom ett stopp vid styrlagret. Överlag finns det väldigt mycket integration på cykeln, med vajrar som aldrig ser dagens ljus och andra fina detaljer för att spara vikt.

I nuläget finns det tre modeller som alla delar samma toppram, så prislappen kommer sannolikt inte riktigt falla den budgetorienterade i smaken denna säsongen. Vi hoppas att tillfället uppenbarar sig att kasta ett ben över en av cyklarna, för att se om den här radikala designen är något som ger ett lyft när det ska rejsas XC.   

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
VM-truppen i landsväg presenterad

Close