Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Blocket och Vätternrundan lanserar Blocket Cykling

Vi är nog inte ensamma om att ha upplevt hur ett stort utbud av begagnade cyklar ibland nästan kan göra det svårare att hitta det man söker, om man som aktiv motions- eller tävlingscyklist är lite mer petig med vad man är ute efter. Vätternrundan och Blocket avslöjar via ett pressmeddelande att de nu har en lösning på detta problemet, genom nya Blocket Cykling. Här är vad de har att säga om satsningen:

Blocket Cykling är en ny popup-sajt som gör det enklare för cykelentusiaster att upptäcka cyklar med högre prestanda än standardmodellen. Kureringen är utvecklad i samarbete med Vätternrundan – världens största motionslopp. Det gemensamma syftet är att främja en hållbar cykelhandel där miljöavtrycket minimeras och begagnatpriserna möjliggör cykling för fler.

På Blocket säljs över hundra tusen cyklar varje år. Efterfrågan är stor där åtta av tio cyklar får en ny ägare redan inom en vecka. I Sverige ökar intresset för cykling. Motionsloppen växer i antal och cykeltyperna blir allt fler.

För att underlätta fyndet av drömcykeln lanseras Blocket Cykling – en kurering av det stora utbudet på Blocket, men som endast visar ett urval av de mer exklusiva varumärkena samt mer avancerade cyklar. På uppdrag av Vätternrundan har en särskild filtreringfunktion byggts som ger snabb tillgång till exempelvis begagnade gravelbikes, elcyklar och racers. Genom Blocket Cykling kan även de som säljer cyklar lättare nå ut till rätt köpare.

– Blocket har funnits i 20 år och i en tillbakablick kan vi se att förr var det mest herr- eller damcykel som gällde. Nu ökar sökningarna på alla möjliga cykeltyper och tekniska tillbehör. Därför känns det extra roligt att bygga en popup-sajt med Vätternrundan. De har spetskunskapen om cykling och Blocket har 5 miljoner potentiella cyklister som besöker oss varje vecka. Tillsammans vill vi främja en hållbar och inkluderande begagnathandel av cyklar, säger Cecilia von Krusenstierna, marknadschef på Blocket.

Annons

På Blocket Cykling går det dessutom att filtrera fram uthyresannonser så att deltagare på olika lopp enklare kan hitta en cykel att hyra på plats.

– Vätternrundan jobbar aktivt för en hållbar utveckling och cykeln är en symbol för fysisk aktivitet, hälsa och miljömedvetenhet. Vår vision är att få fler att cykla, och för att nå den visionen behöver trösklar sänkas. Alla varken vill, eller har möjlighet, att köpa en ny cykel utan skulle önska att hyra eller köpa en begagnad. Därför känns samarbetet med Blocket spännande och kommer förhoppningsvis möjliggöra för fler att vilja och kunna cykla som träningsform, säger Ulrika Smith Svenstedt, Marknadschef Vätternrundan.

Blocket Cykling kommer att ligga under blocket.se samt på cykla.se – ett initiativ från Vätternrundan som syftar till att öka intresset för cykling i Sverige.

4 x hållbara fakta om cyklar

  • Tack vare svenska folkets begagnathandel av cyklar på Blocket 2017 kunde nytillverkningen av över 600 ton aluminium och stål undvikas totalt. Att producera metaller är en energikrävande process och tär på planetens begränsade resurser. Därför gör man en stor insats genom att köpa, sälja och hyra begagnade cyklar.
  • De mest sökta varumärkena på Blocket just nu är 1.) Crescent, 2) Scott, 3) Skeppshult, 4.) Trek och 5.) Canyon.
  • Cykelkategorin på Blocket har just nu i snitt en halv miljon besökare i veckan.
  • Enligt Blockets undersökning, i samarbete med Kantar Sifo, uppger en dryg tredjedel av svenska folket (37%) att de kan tänka sig att hyra en cykel. Mer än hälften (54%) av unga kvinnor kan tänka sig att hyra en cykel, vilket är den högsta siffran bland grupperna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
En månad till Vättern: Dags att trissa upp mumsandet under passen!

Close