Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
CrossMTBÖvrigt

BikeBoard – årets coolaste cykelpryl?

Mässan Sweden Bike Expo gjorde succé redan förra året när de hade premiär på Kistamässan, och årets upplaga bjöd på 30% större utställningsplats och antalet besökare kändes i alla fall som att det var ännu fler än förra året. Om det var succé förra året så får vi väl kalla detta för 30% större succé.

Som vanligt när det är mässdags visas det upp mängder med spännande produkter. ”Vill ha”-faktorn i hög i varje monter man passerar men något som fick oss att gå igång lite e

xtra var det lilla amerikanska företaget BikeBoard, som är så nya i Sverige att man inte ens har någon distributör på sina produkter. Men det är nog bara en tidsfråga.

Bike Board

Vad gör då BikeBoard? Jo man tillverkar skidor till cyklar. En galen idé vid första tanken, men när man ser produkter längtar man till både snön och framför allt längtar man till produkten finns tillgänglig i Sverige.

Annons

Idén föddes som så mycket annat galet i USA av bröderna David och Frank Bach. ”Jag måste erkänna att det var Davids idé och det är han som varit den drivande i projektet”, erkänner Frank när vi pratar med honom om idén. BikeBoard är helt enkelt en lite snowboard eller skida som man spänner fast under hjulet. Själva fästet är justerbart och ska man inte köra allt för vilt är det bara att trycka i hjulet på samma sätt som när man parkerar sin cykel i cykelstället. Sedan sitter den fast tillräckligt bra. Ska man köra utför kan det vara säkrast att spänna fast skidan med ett av de medföljande spännbanden, ifall man skulle vurpa så slipper man åka och hämta skidan längst ner i dalen. Sedan är det bara att ge sig av. Utför, uppför eller på flacken. De flesta kör med skidan på framhjulet och ett grovt däck på bakhjulet och så cyklar man som vanligt, roligt och tung träning. Är man riktigt vass monterar men en skida på vardera hjul och så ger man sig ut i skidbacken och surfar sig ner för densamma, men sittande på en cykel!

Skidan tillverkas i samma fabrik som K2 gör sina skidor, vilket borgar för att det inte är någon billig plastbit du sätter under cykeln. Produkten är både utvecklad och tillverkad i USA och så snart man fått tag på en Svensk distributör så kommer försäljningen att dra igång. Prislappen kommer att hamna på ungefär 3-3500 kronor i Sverige.

Läs mer om Bike Board och kolla in deras filmer på www.bikeboards.net

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Motionskalendern tillsammans med Cycling Plus

Close