Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

Bianchi växlar upp sin satsning på MTB i Sverige

bianchi-2015-807x600Bianchis legendariska celestegröna färg ska bli lika vanlig i skogen som den är runt om i världen ute på asfalten. Så ser planerna ut för Bianchis svenska organisation som ser nästa års Europamästerskap som ett avstamp för att bredda och befästa varumärkets position även i premiumsegmentet för mtb-cyklar. Precis som det är på landsvägssidan.

“Vi är mycket glada att ett internationellt starkt varumärke stiger in och stöttar vår satsning på skapa ett högklassigt arrangemang på Huskvarnas branter nästa år, och att Bianchi ser vinsten med att synas och aktivera sig på olika sätt inte bara under själva tävlingsdagarna, utan under hela säsongen”, säger Erik Abrahamsson, projektansvarig för Europamästerskapet 2016. För oss är det en perfekt partner, ett internationellt varumärke men även med en stark nationell och lokal förankring.

Europamästerskapen i MTB cyklas i vacker brant terräng högt ovanför Huskvarna och sjön Vättern den 5-8 maj 2016. Ett arrangemang i samarbete med fyra lokala cykelklubbar i Jönköping-Huskvarna och Svenska cykelförbundet.

T3A6039mod-e1405623950938“Tveklöst är vi attraherade av ett fräscht arrangemang som uppmärksammas brett av media och en bredare idrottsintresserad publik”, säger Mats Hermansson, försäljningsoch marknadschef på svenska Bianchi.

Annons

“På landsvägssidan satsar vi stort på Vätterrundan, men det är dags att visa att våra cyklar är lika snabba i skogen. Och för oss är det inte bara ett fyra-dagarsarrangemang, utan vi kommer växla ut det här under hela säsongen på olika sätt, inte minst ute hos våra ca 75 återförsäljare i Sverige, där vi ska flytta fram vår position ytterligare. Vår satsning på mtb är även helt i linje med varumärkets internationella strategi, vi växlar upp i hela Europa nu”, fortsätter han.

Bianchi har ett europeiskt proffsteam på MTB-sidan, främst med många duktiga U23 cyklister, både killar och tjejer. Förhoppningen är såklart att de kommer till Europamästerskapen.

“Ja, det vore väldigt roligt om några kunde kvalificera sig för sina respektive länder, men det är hård konkurrens om platserna; vi håller tummarna både för dem i stallet, men så klart också för de svenska åkarna. När det drar ihop sig till mästerskap är vi lika mycket italienare som svenskar”, säger Mats Hermansson och skrattar.

Tags : bianchiem

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
New Line lanserar nya plagg inför hösten

Close