Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Svenskar utomlands

Besviken Emma på 10:e plats i VM-tempot

Emma Johansson
Emma lyckades inte leva upp till sina högt ställda mål när hon tog en 10:e plats i VM-tempot. Foto: Stina Branting/SCF.

Det blev en väntad seger för Holländskan Ellen Van Dijk vid damernas tempolopp i Florens. Silvret gick till danskan Linda Vilumsen som nu tävlar för Nya Zeeland och brons gick till Ellen Small från USA.

Emma Johansson var bästa svenska på en 10:de plats knappt 53 sekunder efter holländskan. Emilia Fahlin kom något senare och hamnade på en 30:de plats. Båda två hade hoppats att nå lite högre men banan var lite för platt och utan några backar för att vara optimal för dem.

Emilia Fahlin
Emilia Fahlin höll inte hela vägen och var över 2,5 minut efter i mål.

”Formen är ju där. Men det är ingen hemlighet att jag hade siktat lite högre men det kändes ändå bra. Jag gjorde allt jag kunde på en så snabb och platt bana. Jag har fått en bra genomkörare och ska nu ladda inför linjeloppet. I kväll kommer resten av teamet och vi ser fram emot lördagens lopp”, kommenterar Emma direkt efter loppet.

Resultat Dam Elit:
1 VAN DIJK Ellen NED 27:48:18
2 VILUMSEN Linda NZL +24.10
3 SMALL Carmen USA +28.74

10 JOHANSSON Emma +52.98
30 FAHLIN Emilia +2.31.94

På  juniorernas tempolopp körde Pontus Kastemyr in på en 24:e plats och Hampus Anderberg på en 30:e plats. Vinnare i loppet blev Igor Decraene från Belgien före förra årets vinnare Mathias Krigbaum, brons gick till Zeke Mostov från USA.

”Pontus hade siktat lite högre men jag tror att skadan från EM inverkade en del. Men vi är ändå  nöjda med grabbarnas insats”, kommenterar sportchef Jonas Ljungblad.

Resultat Herr junior:
1. DECRAENE igor BEL 26:56:83
2. KRIGBAUM Mathias DEN +8.66.
3. MOSTOV Zeke USA +20.97

24. KASTEMYR Pontus SWE +1:21.86
30. ANDERBERG Hampus SWE +1:34.65

Magnus Fåglum Karlsson
Magnus Fåglum Karlsson VM-debuterade i U23 och tog en meriterande 22:a plats i tempot.

I måndags kördes också U23 där framför allt Magnus Fåglum-Karlsson gjorde VM debut i tempo som U23-cyklist och slog sig in på en 22:a plats.

Annons

Australien tog hem guldet med god marginal genom Damien Howson före Yoann Paillot från Frankrike och Lasse Norman-Hansen från Danmark kom på en tredje plats.
Fåglum-Karlsson är nöjd med sitt lopp: ”Det kändes helt okey, trots att det var ett lång lopp och dessutom platt hela vägen. För att köra som U23 första året är jag nöjd med min insats. Jag gjorde
mitt bästa” kommenterar Marcus direkt efter loppet.

Resultat U23 Herr:
1 HOWSON Damien AUS 49:49.97
2 PAILLOT Yoann FRA +57.11
3 HANSEN Lasse Norman DEN +1:10.13

22 FAGLUM-KARLSSON Marcus SWE +3:02.56

På förmiddagen körde våra två svenska damjuniorer där Julia Karlsson tog den främsta placeringen med en 24:e platcering. Segern hämtades hem av fransyskan Severine Eraud, silver och brons gick till  Australien.

Resultat Junior Dam:
1 ERAUD Severine FRA 22:42.63
2 NICHOLLS Alexandria AUS +2.69
3 MANLY Alexandra AUS +8.17

24. KARLSSON Julia (SWE) +51.09
46. PERSSON Kajsa (SWE) +2:17.43

Senare idag onsdag kör herrarnas sitt tempolopp och där står våra förhoppningar till Gustav Larsson och Tobias Ludvigsson.

Torsdagen är vilodag för hela VM och på fredag körs linjeloppen för U23 och juniorer medan de prestigetunga linjeloppen för elit avgörs på lördag (damer) och söndag (herrar).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
De svenska chanserna på VM

Close